„Szavak és gondolatok”

  •  
  •  
  •  

„…Igen, csak a szabad ember, az, ki a szabadságot magában hordozza, ki harcol érte, semmi el nem tántorítja, s a világra nevetéstől csillogó szemmel tekint…” (Sztaniszlav Sztratiev)

Az Újpesti Bolgár Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére, a HAEMUS bolgár magyar kulturális és társadalmi folyóirat 20. évfordulója és Malko Teatro bolgár nemzetiségi színház 15. évfordulójának alkalmából. világhírű bolgár írók, magyar nyelvre fordított alkotásai adták az alapanyagát annak a „Szavak és Gondolatok” című zenés, irodalmi estnek, melyet november 17-én első ízben tartottak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Király utcai könyvtárában.

Az közönséget Hadzsikosztova Gabriella -Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművésznő- és Tóth József -Jászai Mari-díjas színművész- köszöntötte. Előadásukban az est során Jordán Radicskov, Sztaniszláv Sztratiev, Borisz Aprilov, Ekaterina Tomova és Iván Kulekov, a bolgár irodalom nagyjainak, elgondolkodtató és szórakoztató műveinek válogatott fordításaiból halhatott részleteket az érdeklődő, melyhez autentikus bolgár népzenei aláfestést Eredics Dávid szolgáltatott. A kezdeményezés, mely nem egyszeri alkalomra szólt csupán, sikert aratott a megjelent közönség körében és a jövőben több hasonló folytatást is terveznek a szervezők, melyre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Király utcai könyvtár.

P.M.