Százezrek emlékeztek a temetőkben

  •  
  •  
  •  

Közepesen erős volt a forgalom a fővárosi temetőkben a halottak napi hosszú hétvégén – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója kedd este. Tóth Gábor összegzése szerint különösebb esemény és forgalmi fennakadás nélkül, egymillió feletti látogatószámmal zárják a négynapos hétvégét a budapesti temetők, amelyek este nyolc óráig tartanak nyitva

Fokozott rendőri jelenlét

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője emlékeztetett: több mint 1100 rendőr volt szolgálatban nemcsak a temetők, hanem a pályaudvarok, nagyobb tömegközlekedési csomópontok területén is.

A fokozott ellenőrzések során kedd délig 28 embert fogtak el a rendőrök, köztük 18 körözött személyt, 10 esetben pedig különböző bűncselekmények – így például lopás, grafitizés, garázdaság és kábítószerrel való visszaélés – elkövetése miatt. Hozzátette, rajtuk kívül előállítottak 10 embert egyebek mellett engedély nélküli árusítás, a KRESZ megszegése és viráglopás miatt.

A szóvivő elmondta, az elfogások és az előállítások főképpen az új köztemető, az óbudai és az újpesti sírkert környékén, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarnál történtek.