“Szegények lehetünk, koszosak nem”

  •  
  •  
  •  

Ellenszavazat nélkül fogadta el Újpest új rendőrkapitányának bemutatkozó tájékoztatóját a képviselő-testület, ezzel egyetértve Pinkóczi József kinevezésével.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

A rendőrezredes járőrként kezdte pályafutását az ózdi kapitányságon 1982-ben, ahol bűnügyi vizsgáló lett. A ’90-es években a XXI., a XIV., a XV. kerületi kapitányságon és a BRFK-nál dolgozott előbb al- majd osztályvezetőként, valamint kiemelt főnyomozóként. 2005 és 2008 között az ózdi kapitányságot vezette, ezt követően a BRFK bűnügytechnikai osztályát.

Tervei között a bűncselekmények száménak visszaszorítását hangsúlyozta. Mint elmondta, ehhez szükséges lesz az üres álláshelyek betöltésére, a káposztásmegyeri rendőrőrsről például 19 fő hiányzik. Bíztatónak nevezte, hogy a közelmúltban 1800 rendőrtiszt tett esküt, akik közül Újpestre is fognak vezényelni.

Első intézkedései között kitakaríttatta a kapitányság ugyancsak lelakott épületét, amelyre 1964-es átadása óta nem újítottak fel. “Szegények lehetünk, de koszosak nem” – fogalmazott korábban az újpesti rendőrkapitány. Az épület felújításához a kapitány az önkormányzat segítéségét kérte.

Wintermantel Zsolt polgármester az együttműködés fontosságát emelte ki: közös erővel kell tenni a közbiztonság javításáért.

(un)