Széki nem adja el magát

  •  
  •  
  •  

Tegnap robbant a hír, hogy az Újpest FC és Széki Attila szerződést bontott. A hajralilak.hu információi még arról szóltak, hogy a csapat nem tartott igényt Székire. A valóság azonban ennél árnyaltabb. Erről maga az érintett beszélt.

– Haraggal váltatok el?
– Dehogy. Meg is lepődtem azon a félmondaton, ami azt sugallta, hogy kirúgtak. A valóságban erről szó sincs. Közös megegyezéssel bontottuk fel a szerződést. Az ok egészen egyszerű: én több játéklehetőséget szerettem volna, a klubvezetés elképzelései azonban most másfelé mutattak.

– Hogyan tovább?
– Szerintem egy alacsonyabb osztályú klubot fogok választani.

– Visszafelé lépsz? Ez meglepő.
– Lehet visszalépésnek is tekinteni, de egyszerű érzelmi okai vannak. Több NB1-es csapat is megkeresett, de én lila vagyok és az is maradok. Nem tudnék más mezben az NB1-ben pályára lépni. Büszke újpesti vagyok, és az is maradok, akár játékosként, akár szurkolóként.

– Azért nem megszokott, hogy egy futballista érzelmi döntést hoz.
– Pedig 90 százalékban érzelmi döntést hoztam. A maradék tíz százalék pedig a zene. Nem tagadom, az is motivált, hogy többet foglalkozhassak a zenével. De a legfőbb indok akkor is az, hogy “égetné a bőröm” bármilyen más mez.