Széktörésért börtön járhat a fradis huligánoknak

  •  
  •  
  •  

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség tíz ferencvárosi drukkerre, akik a 2010. szeptember 11-én rendezett Újpest–Ferencváros (6-0) élvonalbeli futballmérkőzésen követtek el rendbontást a lelátón.

A meccsen a fradisták műanyag székeket téptek fel és dobáltak a pálya felé, majd a játék is félbeszakadt miattuk, amikor bedöntöttek egy menekülőkaput.
A vádlottak közül a rendőrség többeket januárban egy összehangolt akcióban fogott el.
A vádlottak megrökönyödtek, amikor megtudták, akár börtön is várhat rájuk. A vád szerint az elsőrendű vádlott, K. Imre  bűne az, hogy ittasan felmászott a kerítésre, és szidalmazta az újpesti drukkereket, valamint egy műanyag széket a pálya irányába hajított.
Úgy látom, példát akarnak statuálni – mondta dr. Karakas Attila, a negyedrendű vádlott, G. István ügyvédje. – Eddig a hasonló cselekedeteket szabálysértésként kezelték, és 50-100 ezer forintos pénzbírságot róttak ki, most azonban csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják őket, amely öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
A parlament júliusban új törvénycsomagot fogadott el, amely szigorúan bünteti a szurkolói rendbontást, súyos esetekben akár három év is kiszabható egy huligánra. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a szigorítások nem vonatkoznak a korábbi esetekre.
(blikk-index)