Személyes ismerősünk

  •  
  •  
  •  

Farkas Dóra a IV. kerületi Rendőrkapitányság rendőr hadnagya. Közlekedési főelőadó és sajtó referens. Személyes ismerősünk: az Újpesti Közéleti Televízióban ő olvassa fel a rendőrségi híreket, informálja az Újpesti Naplót is a bűncselekményekről. Munkája mellett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának másodéves hallgatója.

– Mi csábította a rendőri pályára?
Mindenképpen valami mozgalmas, érdekes foglalkozásra vágytam, így döntöttem el, hogy a gimnázium befejezését követően a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkezem. A rendőri hivatás sok kihívást, olykor izgalmat rejt. Nem csalódtam. 2008-ban végeztem, azóta dolgozom az újpesti Rendőrkapitányságon.

– Melyek a feladatai?

Igen sokrétű a munkám, de szerencsére az időmmel én rendelkezem. Közlekedési előadóként oktatás, sebességmérés, közlekedési szabálytalanságok ellenőrzése, szakhatósági engedélyek kiadása, a bejelentések vizsgálata tartozik hozzám. Az önkormányzat közlekedési referensével hetente járjuk Újpestet, hogy ellenőrizzük a felújítandó közterületeket, csomópontokat, a táblák állapotát és a kátyúkat. Ezen kívül részt veszek az ovizsaru és az iskolarendőri programokban is, utóbbinak én vagyok a koordinátora. Ennek keretén belül az óvodásoknak és az általános iskola alsó tagozatainak tartok előadást baleset megelőzésről és a szabályos, biztonságos közlekedésről. Célom, hogy a gyerekek ne féljenek a rendőröktől, tudatosuljon bennünk, hogy bármikor segítségért fordulhatnak hozzánk.

– Miként került kapcsolatba a sajtóval?
2009 júniusában kerültem a közrendvédelmi osztályra, és közlekedési előadóként az oktatások révén sok emberrel vagyok munkakapcsolatban.  A kapitányságvezető nevezett ki erre a feladatra. Nagyon fontosnak tartom a sajtóval való jó kapcsolatot, hogy a lakosságot megfelelően tájékoztassuk a rendőrség munkájáról. Ezért örülök, hogy együtt dolgozhatom a helyi televízió és az újság munkatársaival.