Szent szonettek halottak napján

  •  
  •  
  •  

Szombaton, halottak napja estéjén zenés megemlékezésre várta a híveket és a hozzájuk csatlakozó újpestieket a Nap utcai Szent József-templom. A hallgatóság szent szonetteket hallhatott „Menj hát, töprengő szív, s keresd fel őt” címmel John Donne és az angol reneszánsz műveiből a Magna Voce kamarakórus előadásában.

– A kórus először szerepelt templomunkban, és fellépésükkel először szerveztünk kántorunk javaslatára – hagyományteremtő céllal – halottak napjára zenés megemlékezést – mondta el Molnár István, a Szent József- templom plébánosa.–Úgy tapasztaltuk, a hívek örömmel fogadták az áhítat eme formáját és megnyugvással töltötte el őket a közös élmény. Szeretteink elvesztését évek múltán is nehéz elfogadni, a változtathatatlanba belenyugodni. A Magna Voce Kórus, amely egyházi művek előadásán keresztül Isten szeretetét közvetít a hallgatóságnak, a szent szonettek előadásával ebben lehetett segítségünkre – mondta Molnár atya.

B.K.

A kórus

Magna Voce Kamarakórus 2006-ban alakult, legfőbb tevékenysége egyházzenei hangversenyeken, zenei áhítatokon való részvétel, más kórusokkal, zenészekkel és önállóan is. Gyakran végzünk szolgálatot gyülekezetekben keresztségi alkalmakon, menyegzőkön és más istentiszteleteken, bár működésünk nem kötődik egy konkrét gyülekezethez.  Küldetésünknek tekintjük úgy előadni a megtanult műveket, hogy a saját korosztályunkat is elérjük, megragadjuk vele, ezért rendszeresen éneklünk keresztény ifjúsági konferenciákon. 

Fontos számunkra, hogy műsorunkon a reneszánsztól a kortárs zenéig változatos művek szerepeljenek, mindez minél hitelesebb előadásban, lehetőleg eredeti nyelven- tudatják többek között honlapjukon.