Szépírók a Szigetiben

  •  
  •  
  •  

Az idén első alkalommal rendezték meg a sajátos nevelési igényű gyerekek részére az országos szépíró versenyt. A kerületben az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) felkérésére iskolánk, a Szigeti József Utcai Általános iskola szervezte meg és bonyolította le a versenyt.

Várakozással és szeretettel készültünk a gyerekek és kísérőik fogadására. Iskolánk ideális helyszínt biztosított a rendezvénynek. Tanítóink vendéglátással és érdekes programokkal enyhítették a versenyzők izgalmát.

A gyerekek három kategóriában versenyeztek:
Az első kategóriában a 1. és a 2. osztályosok, a másodikban a 3. és 4. évfolyamos tanulók, míg a harmadikban a felső tagozatosok indultak a megmérettetésen.

A rendezvényt László Zsuzsanna, az EGYMI igazgatónője nyitotta meg. A megnyitó és a verseny programjának ismertetése után, a versenyzők – kategóriák szerint – három teremben készítették el munkáikat.

Ez a megmérettetés nagyon fontos alkalom volt a résztvevő gyerekek számára, hiszen lehetőségük nyílt megmutatni tehetségüket. Eredményesen bizonyítottak is: nagyon sok szép, gondos „iromány” született.

Így komoly feladat elé állították a három tagú zsűrit: nem volt könnyű kiválasztani az igényes munkákból a legjobbakat. A körültekintően meghozott döntés alapján a helyezettek a következő versenyzők lettek: (A kategóriák győztesei képviselik Újpestet a fővárosi versenyen.)

I.    kategória
1.    Vojtkó Bence (Gyermekház Iskola – 2. osztály)
2.    Sinkovicz Annamária (Megyeri Úti Általános Iskola – 1. osztály)
3.    Kiss Balázs (Megyeri Úti Általános Iskola – 2. osztály)

II.    kategória
1.    Papp Nikoletta Ildikó (Testnevelés Tagozatos Általános Iskola – 3. osztály)
2.    Kiss Armand (Szigeti József Utcai Általános Iskola – 3. osztály)
3.    Horváth Regina (Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola – 4. osztály)

III.    kategória
1.    Adu László (Testnevelés Tagozatos Általános Iskola – 6. osztály)
2.    Papp Márk (Homoktövis Általános Iskola – 6. osztály)
3.    Szolláth Titanilla (Homoktövis Általános Iskola – 6. osztály)

A díjakat – dicsérő szavak kíséretében – Török Ibolya igazgató asszony adta át.

A verseny remekül sikerült, maradandó élményt jelentett versenyzőknek és pedagógusoknak egyaránt. Reméljük, hogy ez csak az első ilyen alkalom volt, és hagyományt teremtettünk: minden résztvevőt szeretettel várunk jövőre is.

Hidasi Marianna