Szépítsük együtt Újpestet!

  •  
  •  
  •  

Jó hangulatban, az előző évekhez képest jóval gyorsabban zajlott a muskátli osztás első felvonása pénteken reggel a Semsey Parkban, ahol több ezer muskátli talált gazdára. Ma 15 órától Káposztásmegyeren, a Bőröndös utcai szabad területen, majd szombaton reggel 8 órától a víztoronynál, a Családi Nap kezdetén folytatódik a muskátlik átvétele.

Újpest Önkormányzata idén is három tő muskátlival ajándékozza meg azokat az újpestieket, akik erkélyeiket, ablakaikat, kertjeiket díszítenék, így támogatva városunk látképének szépítését. Idén először a virág mellé tápoldat is járt, amelyet önkormányzati képviselőktől vehettek át a muskátli tulajdonosok.  Az önkormányzat és a városgondnokság dolgozói, az önkormányzati képviselők 9 órától több ezer muskátli csomagot osztottak ki.  Piros, mályvaszínű, rózsaszínű, fehér színpompás, erős, egészséges virágok érkeztek idén is, és a sorban állók vidám hangulatban töltötték az időt. Volt idő ara is, hogy az átteleltetés lehetőségéről, a virággondozásról is szót ejtsenek. Az újpestiek örültek a gyönyörűséges töveknek és az ajándék tápoldatnak is. Szívesen vették a fotózást is a szép virágokkal.

Ma 15 órától Káposztásmegyeren a Bőröndös utcai református templomnál folytatódik a muskátli osztás, szombat reggel 8 órakor pedig a víztoronynál, a parkoló mellett a Családi Nap nyitányaként lehet virághoz jutni. Bár regisztrációs lappal a szervezők is készülnek, érdemes  az Újpesti Napló két utóbbi lapszámában megjelent ajándékszelvényt előre kitölteni és kivágva magukkal vinni a muskátlit igénylőknek.

D.V.