Szépül a Farkaserdő

  •  
  •  
  •  

Ahogy a Farkaserdő környékén élők is észrevették, az árnyas pihenőterületről néhány hónapja eltűntek a köztéri bútorok, padok, piknikasztalok, szemétgyűjtők. A szembetűnő változással megkezdődtek a Farkaserdő-beli felújítási munkák. Mint megtudtuk, rövidesen nem csak a padok kerülnek vissza, de néhány héten belül már erdei óvodának és egy különleges élményösvénynek is örülhetnek a helyiek.

Hosszú évek óta nem látott felújítási munkák kezdődtek meg a Káposztásmegyeren fekvő Farkaserdőben a Településrészi Önkormányzat (TRÖK) döntése értelmében. Tél végén indult a munka a balesetveszélyes padok elbontásával, és ahogy az időjárási viszonyok lehetővé tették, a Városgondnokság munkatársai máris nekiláttak a felújításnak. Három tűzrakó helyet alakítottak, jelenleg a Kordován tér és a Szíjgyártó utca közti, valamint a Nádasdy Kálmán utca felőli bejáratok kijavításán, megújításán dolgoznak.

– Jövő héten kezdik kihelyezni a padokat, asztalokat, szemeteseket a Városgondnokság munkatársai, akik itt is ütemterv szerint végzik munkájukat. A helyszínen járva én is meggyőződtem róla, hogy jól haladnak és sajnos azt is tapasztaltam, hogy az elmúlt héten épített új tűzrakó helyeket vandálok szinte azonnal megrongálták. Szerencsére teljesen nem tudták lerombolni, mivel az alapok le voltak betonozva, de jelentős károkat okoztak, amit komoly összegek árán, önkormányzati pénzből helyre kell hoznunk. Mindent megteszünk azért, hogy minél tovább épségben maradhassanak a szép, új kültéri bútorok, ezért a Közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan ellenőrzik majd a területet. Arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk a közös értékeinkre – mondja az önkormányzat városüzemeltetésért felelős alpolgármestere, Rádi Attila.

A bútorok kihelyezésével még nem ér véget a Farkaserdő megújulása. A Kordován tér és a Szíjgyártó utca közti bejárathoz közel, a korábban rendkívül lepusztult állapotú egykori játszótér helyén erdei óvodát alakítanak ki kismozdonnyal, hintával, sőt egy különleges élménysétányt is birtokba vehetnek a kicsik.

– Ez egy úgynevezett „mezítlábösvény” lesz, amelyet különböző kazettákban, a természetben előforduló anyagok – termések, háncs, termőföld, homok, kavics – alkotnak. A gyermekek cipőjüket levéve, akár bekötött szemmel is kipróbálhatják az ösvényt, hogy ismerkedhessenek a különböző anyagok érzetével és új élményekkel gazdagodjanak – teszi hozzá az alpolgármester.
G.R.