Szépül a Szűcs és a Bajza suli is

  •  
  •  
  •  

A tavaly nyáron indult nagyszabású iskolafelújítások folytatásaként idén a Szűcs Sándor Általános Iskola és az Újpesti Bajza József Általános Iskola újul meg. A munkálatok már javában zajlanak, sulikezdésre pedig már be is fejeződnek.

A Szűcs iskolában minden nyílászárót újra cserélnek, tető- és hőszigetelését végeznek, valamint teljes kazáncserével korszerűsítik az épület fűtésrendszerét.
– Az új, korszerű kazán és a jobban szigetelő, új ablakok jelentősen hozzájárulnak majd az iskola megtakarításaihoz és az épület egyenletes hőmérsékletéhez – magyarázza Lévai András, az iskola igazgatója.
A kazánhoz aprítéktároló is épül. Az újításokkal jelentősen megnő az iskola zöldenergia- felhasználása, amelyre az utóbbi években Újpest szerte nagy figyelmet fordítanak. Városunk új uszodája, a Halassy uszoda például geotermikus rendszerrel épült, és az új, készülő településfejlesztési stratégiában is jelentős szerepet kap a környezetvédelem és a takarékosság.
Az iskola teljesen új külsőt is kap. Új egyenruhájával beáll a tavaly felújított iskolák népes táborába.
D.V.

Tavaly nyáron összesen nyolc intézményben zajlott felújítás az iskolaszünet idején. Öt iskolában jelentős rekonstrukciót, nyílászárócserét és homlokzatmegújítást is végzett az önkormányzat. Megújult a Csokonai gimnázium, a Babits gimnázium, a Szigeti és a Megyeri Úti Általános iskola, a Károlyi gimnázium, valamint az Aradi ovi és bölcsi épülete is.