Szerdán indul az állásvadászat

  •  
  •  
  •  

Október 5-6-án rendezik az ősz egyik legnagyobb állásbörzéjét, amelyen közel 3 ezer álláslehetőséget kínál több mint 120 munkaadó Budapesten.

Az őszi HVG Állásbörzét idén is a budapesti Syma Rendezvényközpontban tartják. Hajdú Csongor főszervező elmondta, a legtöbb ajánlat mérnököknek és IT szakembereknek szól, és sok állás közül választhatnak a gazdasági vagy pénzügyi végzettséggel rendelkezők is.

Érdekesség, hogy a munkaadók több mint fele kínál olyan állásokat is, amelyeknél a legfontosabb elvárás a kiváló nyelvtudás, és nem a végzettség. A munkaadók jellemzően több különböző területre keresnek munkatársat és 5-15 pozícióval érkeznek a rendezvényre, de nem egyedülálló a több mint száz főt kereső vállalat sem. A főszervező hozzátette, ez a karrierfórum abban különbözik a hagyományos egyetemi állásbörzéktől, hogy a cégek főként a néhány éves tapasztalattal rendelkező szakembereket keresik.

Az állásbörzén és minden programon ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a rendezvény weboldalán lehet megtenni.