Szeszélyes április

  •  
  •  
  •  

Változatos, szeszélyes tavaszi idő vár a soron következő hétvégén. Ha gondoskodunk a megfelelő öltözetről, bátran vágjunk neki egy sétának a Farkas-erdőben, akár egy hosszabb kirándulásra is vállalkozhatunk, de benti programot is választhatunk. E heti programajánlónkban, reméljük, mindenki megtalálja a kedvére valót!

A Pállya Celesztin-emléktárlattól a bábkiállításig
Kiállításokban gazdag ez a hétvége is. Pállya Celesztinnek a Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt emlékkiállítása április 12‐ig látogatható a Polgár Centrum – Újpest Galériában. A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész tárlata április 24-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. Várregék címmel április 30-ig látogatható a Maszk Bábszínház bábkiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Ismét itt „A meglepetés”!
Szombat este 19 órától ismét Pozsgai Zsolt–Dózsa László A meglepetés című zenés játékát adja két felvonásban az Újpest Színház. Így az Ugró Gyuláról, Újpest első polgármesteréről szóló darabot az is megnézheti az Ady Endre Művelődési Házban, aki lemaradt volna a bemutatóról.

Próbáljuk ki az új tornapályát!
Több mint egy tucat szabadtéri tornaeszközt telepített a napokban az önkormányzat a Farkas-erdőbe, miután az Újpesti Párbeszédben és az Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalon is többen jelezték, hogy igény lenne egy ilyen létesítményre. A tornapálya remek lehetőséget biztosít a futást változatos gyakorlatokkal kiegészíteni vágyó újpestieknek.

Újra Tarzan™ Park
Újpest egyik büszkesége, a Budapest Márka díjas Tarzan™ Park újra vár mindenkit a Tábor utcában. A tematikus elrendezésben csoportosított, tavaly megismert óriás játszótéren a Homoktenger, a Zengőrét, a Felhővárak, a Picurvár, a Hintarét, a Billegliget és Liándzsungel elnevezésű játszóterületek az idei szezonnyitóra további 6400 négyzetméternyi új játszóterülettel és újabb játékokkal egészültek ki.
Az idei megnyitón már a Tarzan™ Park új ütemének egy részét is birtokba vehették a gyerekek, természetesen úgy, hogy biztonságban lehessenek, de a munkát se akadályozzák. Az elmúlt hetekben bemutatott játékok közül már „hajóra szállhatnak”a kis kalózok, de kipróbálhatják a nemrégiben elkészült cölöpvárat, megmászhatják a csodapiramist, ám a játékcsoportnak az újpesti víztorony mintájára tervezett tornyába az alatta folyó munkák miatt csak később juthatnak majd át.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Családi programok minden korosztálynak
Szombaton ismét felhúzhatjuk a túrabakancsokat, hiszen a Bagoly Klub szervezésében a Vértesbe kirándulhatunk. A Csákvár–Gánt–Kőhányáspuszta-vonalat érintő túrára előzetes jelentkezés szükséges a Megyeri Klubban. Aki mégis maradna, szombat délelőtt 10 órától ellátogathat a Megyeri Klubba, ahol ünnepi kézművesdélelőtt keretében már a húsvétra készülnek kicsik és nagyok. Délután 17–18 óra között a Szederinda – aprók táncháza várja a gyerekeket a Lóverseny téri Közösségi Házban, ahol a Csobán zenekar húzza majd a talpalávalót. Szombat este 18 órakor a Megyeri Klubba várják a fiatalokat egy klubdélutánra a Káposztási Ifi Klub szervezésében.

Mindenkit vár a Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Szakkör a Rex Állatszigeten
A Rex Állatszigeten 10–11 óra között az ÁllatgondoZoo szakkör várja a gyerekeket, akik ezúttal a biogazdálkodással ismerkedhetnek meg.

Elmaradhatatlan zenés randevú
Az elmaradhatatlan Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg vasárnaponként, 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével.

Vizes élmények az uszodában
Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Gyula, Csaba és Csanád, vasárnap Ida, Béla és Hermina nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!