Színes nap a környezettudatosság jegyében

  •  
  •  
  •  

Rendhagyó ökonapot tartott a tizedik tanévében járó, a környezettudatos életmódra évek óta kiemelten figyelő Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium január 17-én.

A pontosan kezdődő program rövid környezetvédelmi előadásokkal kezdődött, a tanulók ezen belül többek között a hulladékkezelés-hasznosítás fajtáiról és a farmernadrág történetéről is hallhattak.

Utóbbi azért fontos, mert az iskola évek óta tartó környezettudatos nevelési programjának részeként a Benkőben farmergyűjtést szerveztek, az ily módon már újrahasznosított darabokból pedig rövid divatbemutatót tartottak az iskola aulájában, amelyet dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő (képünkön) is megtekintett.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény után a farmergyűjtés eredményeit hirdették ki: a Benkőbe összesen 851 már nem használt ruhadarabot hoztak be a diákok, a legtöbbet az alsó tagozatosok gyűjtötték, akik közül az aranyérmes 2. A osztály a csokoládémúzeumba látogathat el jutalmul. A három egyénileg legtöbbet gyűjtő diák pedig májusban vehet részt kiránduláson.

Kép és szöveg: M. Orbán A.