Színes, szép szünidő

  •  
  •  
  •  

Miként arró az Újpesti Napló beszámolt, a szünidő beköszöntével immár új helyszínen nyitotta meg kapuit az újpesti önkormányzat által szervezett nyári tábor. A Bródy Imre Gimnázium épületegyüttese 220 diáknak ad otthont a nyári szünidőben, akik jórészt az intézmény falain kívül töltik a nyári vakáció napjait: az Újpesti Kulturális Központ ötletgazdag és képzett munkatársai által a korábbi évekénél ugyanis több, színesebb és izgalmas programok várják őket.

A nyári napközis tábor elindítása az önkormányzat korántsem kötelező, hanem önként vállalt programja. A gyerekeket csoportonként különböző elfoglaltságok – gyermekszínházi előadások, különböző kézműves-, ügyességi és ismeretterjesztő foglalkozások, sport- és sorversenyek, vetélkedők – várják. A nyár folyamán több állandó, kiemelt programon is részt vehetnek, így ellátogathatnak az állatkertbe, a Tarzan™ Parkba, az Aquaworldbe, a Lepkemúzeumba vagy az Andretti fagyizóba – számolt be a napközis táboréletről a Bródy Imre Gimnázium igazgatója, Giczy Béla.

Ottjártunkkor futott be szüleivel a szeptembertől negyedik osztályba készülő Imi. Neki már ez a második hete a nyári táborban. Láthatóan otthon érzi magát.

– Nagyon szeretek itt lenni, annyi klassz helyen jártunk! Tegnap az Aquaworldben voltunk, ma pedig a veresegyházi Medveparkba megyünk! A pénteket is várom, mert akkor meg fagyizni is fogunk – teszi hozzá csillogó szemmel, és már fut is újdonsült barátaihoz.

A gyülekező gyerekek között, barátnői gyűrűjében találkozunk a leendő harmadikos Sárival. Mint mondja, ő idén már másodszor vesz részt a napközis táborban.

– Tavaly még a Tábor utcában voltunk. Az is nagyon jó volt, de idén sokkal több érdekes program van! Nagyon szeretem a lányos kézműves-foglalkozásokat, mint a gyöngyfűzést vagy a gyümölcssaláta-készítést, de a legszuperebb a múlt heti siófoki kirándulás volt. Nagyon klassz volt a melegben pancsolni és labdázni a többiekkel a Balatonban! Amit nagyon várunk még a barátnőimmel, az a jövő heti hajókirándulás a Dunán, ugyanis még soha nem voltam hajózni – meséli lelkesen, és hozzáteszi, hogy már nagyon várják a csillámtetoválást is, amellyel éppen az aznapi programjuk indult.

G.R.