Színházak éjszakája: Újpesten és Oslóban

  •  
  •  
  •  

Szeptember második felében kezdődik az őszi színházi évad, amelyet a 2012 óta megrendezett Színházak Éjszakáján is ünnepelhetjük. Szombaton este az Újpest Színház is kitárta kapuját és dupla meglepetéssel szolgált.

Szombaton este órától az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében pillanthatunk bele a színészek munkájába. A meglepetés című – Újpest első polgármesteréről, dr. Ugró Gyuláról készült – nagy sikerű színdarab művészei adnak választ a sokakat izgató „hogyan készült?” kérdésre. A belépés ingyenes volt.

A meglepetés darab számtalan meglepetéssel szolgált szombaton este. Választ adott a hogy készült? – kérdésre. Fő vezérfonala a lokálpatriotizmus, amely ebben az esetben is kiváló színművet eredményezett. A darab dr. Ugró Gyulának a város első polgármesterének állít emléket, mégpedig nótái kapcsán. A színmű nagyon sikeres, nem véletlen, hogy augusztusban az Újpest Városnapok nyitó napján szabadtéri színházban, a Szent István téren, éppen eme darab keresztmetszetét láthatta, hallhatta a publikum.

Nos, Dózsa László színművész most is remek szórakozást nyújtott a színmű főszereplőjével, az Ugró Gyulát alakító Maros Gáborral, és művésztársaival együtt. A színmű egyes jeleneteit átrendezhette, a cselekményt tovább színezhette a közönség. Bepillanthattak a kulisszák mögé. További meglepetésként még egy Újpest Színház -beli sikerdarabról is hallhatott a közönség. Este a technika és az internet segítségével Oslóban járhattak a nézők, ugyanis a Színházak Éjszakáján szerepelt éppen a Norvégiai Magyarok Baráti Köre meghívására az Újpest Színház a Prah előadással. Krizsik Alfonz rendező, és a két szereplő: Dóka Andrea és Czvetkó Sándor így a kivetítőről köszönthette az Újpesten éppen színházban lévőket. A Spiró–darab Oslóban is nagy siker volt, miként a művészek elmondták. A siker és a kellemes fogadtatás persze ezúttal nem volt meglepetés, borítékolható volt.

B.K.