•  
  •  
  •  

Elfogott kerékpártolvaj, harmincezret követelt, önbíráskodott; időseket bántalmaztak.

Elfogott kerékpártolvaj

III. kerületi albérletében fogták el az újpesti rendőrök azt a férfit, aki még tavaly december közepén lopott el egy kerékpárt a Sárpatak utcából, és azt később eladta. Az újpesti rendőrök az ellopott, nagy értékű biciklit egy internetes portálon beazonosították, majd január közepén lefoglalták. A jóhiszemű vevő a korábbi vásárlást igazoló dokumentumokat átadta a nyomozóknak, akik megállapították, hogy az adásvételi szerződésben foglaltak nem valósak, azokban az eladó álnéven szerepel.

Az újpesti egyenruhások által azonosított és elfogott kerékpártolvajt korábban elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben a Fővárosi Törvényszék, a IX. kerületi és a veszprémi rendőrkapitányság is körözte. Elfogását követően a 32 éves budapesti férfi a Fővárosi Törvényszék által – letöltendő szabadságvesztés megkezdésének elmulasztása miatt – elrendelt körözésben foglaltak alapján megkezdte büntetésének letöltését, ezenfelül orgazdaság miatt is felelnie kell.

Közös munka eredményeként fogták el őket

Az újpesti rendőrök és a BRFK nyomozói közösen fogták el azt a három férfit, akik hónapokon át visszatérő jelleggel támadtak meg és raboltak ki időseket Újpesten. A gyanúsítottak minden esetben olyan embereket szemeltek ki áldozatuknak, akikkel szemben nyilvánvalóan erőfölényben voltak. A kiválasztott sértetteket a lakóházak lépcsőházaiban hátulról támadták meg, fellökték, bántalmazták őket, ezután értékeikkel elmenekültek. Legtöbbször táskát, aranyláncot zsákmányoltak tőlük. A 28 és a 36 éves férfi ellen a BRFK Rablási Osztálya folytat nyomozást, a harmadik tettes fiatalkorú, ellene a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályának munkatársai járnak el.

Harmincezret követelt, önbíráskodott

Ruházati bolt kirakatát zúzta be és okozott ezzel félmillió forintos kárt egy férfi a Templom utcában január 21-én délután.

A férfi harmincezer forintot követelt az üzlet tulajdonosától, akinél a közelmúltban felújítást végzett. A későbbi sértett nem tartotta jogosnak a követelést, és nem állt szándékában fizetni, mire a követelő elővett egy fejszét, és azzal összetörte a kirakatot. Az esetet többen látták.

Az egyébként ittasan önbíráskodó negyvenéves férfi a rendőröknek elismerte a cselekményt, azonban a követelést továbbra is jogosnak tartja. Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt kell felelnie, ügyét gyorsított eljárásban tárgyalják, egy hónapon belül ítéletre számíthat.

MOA/police.hu