•  
  •  
  •  

A Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata tájékoztatja a lakosokat, hogy a kerületben kiépült a Kataszt-rófavédelem által működtetett Monitoring és Lakossági Riasztó (továbbiakban MoLaRi) rendszer.

A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása megfelelően megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatói intéz-kedésének megfelelően a kerületünkben is havi rendszerességgel (tesztelni) ellenőrizni kell.

Az ellenőrzés részeként 2017. április 3-án (hétfőn) 11 órai kezdettel a IV. kerületben telepített szirénák (KIZÁRÓLAG PRÓBA CÉLJÁBÓL) csökkentett üzemű morgató próba formájában ismét meg fognak szólalni.

1. Csökkentett üzemű (morgató) próbánál a következő szöveg, illetve jelzés hangzik el:

Szöveges rész:
„Figyelem, ez próba, figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!”

A szöveges rész elhangzása után azonnal következik a szirénajelzés: „Morgatópróba” jelzés sugárzása.
A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzés szól, majd a jel lefutása következik.

Szöveges rész: „A próbának vége, a próbának vége!”

Bővebb információt a kerület közbiztonsági referensétől vagy annak ügyintézőjétől kaphatnak a 231-3162 telefonszámon.