Szlávik János szerint nyár végére lesz csak tömegesen elérhető a védőoltás

  •  
  •  
  •  

Szerda este az ATV vendége volt Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus-főorvosa, ahol bevallotta: tévedett. „Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem” – nyilatkozta.

A főorvos a jelenlegi járványügyi helyzetről elmondta, a szakemberek is megijedtek, ezért most már ők is mind a védőoltást várják. Hozzátette: abban bízik, hogy nyár végére lesz tömegesen elérhető védőoltás. Első körben a veszélyeztetett csoportokat oltják be: időseket, krónikusan betegeket, egészségügyi dolgozókat, tanárokat, illetve olyan személyeket, akik az ország működéséért felelnek. Azért várja mindenki a vakcinát, mert jelenleg nincs hatékony gyógyszer, ellenszer a koronavírus ellen.

Szlávik János kitért arra is, hogy sajnos sok kórházban nagyon öreg épületekben zajlik az ellátás. Mint mondta, ezeket folyamatosan fejleszteni kell, hogy eleget tudjanak tenni a korszerű ellátásnak. Nyilván ez bizonyos helyeken nehézségekbe ütközik, de a főorvos szerint az első hullám idején rengeteg erőforrást kaptak a kórházak.

, ,