•  
  •  
  •  

Schrammel Imre Kossuth és Prima Primissima-díjas keramikusművész, Újpest díszpolgára tart ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadást Szobor, mint jel az építészetben címmel május 31-én szombaton a Magyar Művészeti Akadémián a Vigadó téren.

Az előadást az YBL Egyesület Szoborünnep sorozata keretén belül rendezik meg, előzetes regisztráció szükséges. A részvételi szándékot az yblegyesulet@gmail.com címen jelezhetik az érdeklődők.

Schrammel Imre, aki – a Magyar Iparművészeti Főiskola volt tanára és rektora, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – alkotásaival és elméleti szimpóziumvezetői munkásságával, technikai találmányaival egyik megújítója az ezredvég magyar és egyetemes kerámia művészetének. 1957-ben szerzett diplomát a később általa vezetett intézményben, ahol 1958-tól már tanított. Nevéhez fűződik többek között az első, 1969-es magyarországi kerámiaszimpózium megszervezése. 2011-ben Újpest Önkormányzatától díszpolgári címet kapott, életműkiállítása március 28-án nyílt meg a Vigadó galériában.

UN