Szociális bolt: elnapolva

  •  
  •  
  •  

Néhány évvel ezelőtt nyílt meg az első szociális bolt Budapesten, amely egy új üzletlánc első tagjaként üzemelt. A kezdeményezés elindítója a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége volt. Az ötlet telitalálatnak bizonyult. Újpesten egy bolt csatlakozott a rendszerhez. Bár az országos hálózat bővül, nálunk egyelőre nem nyílik új üzlet.

A szociális bolthálózat tagjai a multiknál sokkal olcsóbban adják a magyar gazdák áruit, ők pedig jobb felvásárlási áron szerezhetnek piacot terményeik számára. A kedvezményes árat úgy sikerült elérni, hogy a közvetítői lánc profitja nem terheli a fogyasztói árat. A kedvező áru magyar termékek osztatlan sikert arattak.

Káposztásmegyeren a Farkaserdő utca 21. szám alatt nyílt egy szociális bolt, amit megszerettek a környéken élők és ami azóta elköltözött. Ma már a Kordován tér 2. alatt működnek tovább.

Arra törekszünk, hogy a szociális boltok lefedjék a fővárost is, bár korántsem egyszerű bővíteni a hálózatot – nyilatkozta lapunknak Budai Erika, a MAGOSZ égisze alatt működő Szociális Raktárszövetkezet vezetője. – Ha nem biztosított folyamatosan a magyar termékek utánpótlása, óvatosan kell bánni az új üzletek nyitásával. Újpesten a közeljövőben nem nyílik új szociális bolt, de igény esetén készek vagyunk segíteni annak a kereskedőnek, aki ebben gondolkodik.

Á.T.