Szombaton irány Szombathely!

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC szombaton 14:00 órakor Szombathelyen, a Haladás otthában lép pályára az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Szurkolóink számára 1200 forintba kerül a belépőjegy, amelyet kizárólag a helyszínen lehet megvásárolni.

A hazai klub tájékoztatása szerint a vendégszektorba a Bartók Béla körút felőli bejáraton lehet bejutni. Parkolni a vendégbejárattól 200 méterre, a Claudius Hotel mellett lesz lehetősége szurkolóinkak.

A szombathelyiek a vendégszurkolók számára egy pénztárt tudnak biztosítani, ezért arra kérik szurkolóinkat, hogy lehetőség szerint minél korábban érkezzenek meg a helyszínre.

A Haladás-pálya hivatalos neve és címe: Rohonci úti Stadion és Sporttelep, 9700, Szombathely, Rohonci út 3.

Szurkolóinknak az alábbi megközelítési lehetőségeket ajánljuk:

AUTÓVAL:

A szombathelyi stadion 239 km-re fekszik a Szusza Ferenc Stadiontól. Az autós utazáshoz két lehetőséget ajánlunk.

Az első: Győrig az M1-es autópályán kell hajtani, a sztrádáról pedig a 129. kijáratnál Sopron/Csorna/Szombathely felé letérni. A 85-ös főúton 24,7 km megtétele után Csornánál a 86-os útra kell rátérni, majd 68 km után érjük el Szombathelyt. A városban a 86-os főúton az autóbusz-pályaudvarig kell haladni. Ott a lámpás kereszteződésnél balra, majd a következő lámpa után kb. 250 méterrel ismét balra kanyarodva érünk el a stadionig.

A második verzió: az M7-es autópályán érdemes elindulni, majd Székesfehérvárnál kell a 8-as főútra (E66-os) kanyarodni Veszprém, majd Körmend irányába. Még Körmend előtt Kám településből a 87-es út vezet el minket Szombathelyre.

Az autópályán érkező szurkolóink számoljanak az autópálya-matrica díjával, a tíz napra érvényes matrica ára: 2975 forint.

Az útvonalterv eléréséhez kérjük, klikkeljen IDE!

VONATTAL:

Két lehetőség is van arra, hogy átszállás nélkül utazzunk Szombathelyre a meccsnapon. A Keleti-pályaudvarról 08:38-kor indul egy gyorsvonat, amely 12:47-re ér a vasi megyeszékhelyre. A Keleti-pályaudvarról 10:10-kor indul a Savaria IC, amely 13:01-re érkezik be Szombathelyre – utóbbira helyjegy váltása szükséges.

A visszaúthoz is két lehetőséget javaslunk. Az első vonat 17:00-kor indul Szombathelyről (Borostyánkő IC – helyjegy váltása szükséges), és 19:54-re érkezik a  Keleti-pályaudvarra, a második 18:05-kor indul és 21:45-re ér be a Déli-pályaudvarra.

Felhívás a szurkolókhoz!

Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet be a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba.

A félreértések elkerülése miatt hangsúlyosan felhívnánk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az MLSZ továbbra is szankcionálja a pirotechnika használatát. Továbbá kérjük szurkolóinkat, hogy tartózkodjanak a hanggránátok használatától is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a transzparensek tekintetében is változott a z MLSZ Biztonsági Szabályzata. Ezek alapján már nincs szükség a mérkőzésre a rendőrség és a Szövetség engedélyére ahhoz, hogy valaki szurkolói transzparenst vigyen be a mérkőzésre. Azonban változott jogszabályok szerint, az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő tartalommal (például politikai tartalom), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az Országgyűlés 2011. július 11-én elfogadta a sporthuliganizmus jelensége elleni fellépés érdekében szükséges, egyes törvények módosításáról szóló törvényt. A törvény 2011. szeptember 1-én lépett hatályba. Az Újpest FC – az MLSZ-szel együttműködve – már közzé tette a szurkolókat is érintő jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat. A megváltozott jogszabályok IDE KLIKKELVE olvashatóak!

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolóinkat, hogy az Sztv. új rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

(ujpestfc.hu)