Szombaton: Káposztásmegyeri Nap

  •  
  •  
  •  

Közel két évtizedes hagyományra tekint vissza az Újpest Önkormányzata és a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat által megrendezett Káposztásmegyeri Nap. Május 19-án délelőtt a mozgásé a főszerep, a délutánt sztárfellépők műsora teszi ígéretessé.

Fussunk, kerékpározzunk!

A rendezvény érdekessége a Káposztásmegyeri Futó- és Kerékpáros fesztivál, amely Budapest legnagyobb létszámú tömegsport rendezvényei közé tartozik. Kezdetben 2-3 ezer jelentkező indult, a résztvevők száma azonban most már jelentősen meghaladja ezt.

 A tavaszi versenynapra több mint négyezren neveztek és a helyszínen is várják reggel a jelentkezőket. A versenyzők több kategóriában indulnak a Farkas erdőt megkerülő pályán futva, vagy kerékpárral – a legkisebb, óvodás korosztálytól a legidősebbekig.

A részvétel a fontos!

A Futófesztiválon nincsenek helyezések, hiszen az nem a helyezésekről szól, hanem a sportról, a testmozgásról, a közösségről, a jó hangulatról, hisz itt együtt fut és kerékpározik kicsi és nagy, szomszéd és barát, ismerős és kolléga.
 
Az extrém sportok apró kedvelői is lehetőséget kapnak önmaguk kipróbálására – kétpályás trambulin, kis légvár, felfújható mászófal, szörf szimulátor csábítja majd a bátrabb gyermekeket.

A Babtól az Almáig

A délután már a pihenésé, a felhőtlen szórakozásé. A kisebbeknek szóló produkciók közt ott lesz a Bab Társulat és az Alma Együttes műsora.

A tehetségkutatók sztárjai és a Csókkirály

A nagyobbak 17 órától a tehetségkutatók sztárjaival, a NonStop formációval, Muri Enikővel és Takács Nikolas-szal találkozhatnak.

20 órától vérforraló utcabál várja az újpestieket a nagyszínpadnál, ahol a rock&roll nagy öregje, Fenyő Miklós ad koncertet.  

A rendezvény fővédnöke Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervezők nevében Dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója.

További információk: http://ujpest.hu/kaposztasmegyeri_napok