Hagyomány már az újpesti piacon, hogy a karácsonyi készülődéshez több étkezde az ünnep gasztronómiai kínálatába illő étellel járul hozzá, ráadásul kedvezményes árat kalkulálva. Az adventi időszak szombatjainak ételsorát ma 10 órától a Ruzicska–Buzás-étkezde folytatja, ahol már reggel 6 óra óta székelykáposztát főznek.
– Klasszikus magyar étel a káposzta, s úgy gondoltuk, hogy a karácsonyi töltött káposztát az adventi időszakban székelykáposztával vezetnénk fel. Nálunk gyakori étel a káposzta, törzsvendégeink is kedvelik – mondja Ruzicskáné Buzás Szilvia az étkezdében. Megkérdeztük azt is, mitől lesz ízletes a székelykáposzta? – A jó minőségű alapanyagoktól –szögezi le Szilvike. Majd megtudjuk: a füstölt csülök és a sertéslapocka 3-4 órán keresztül fő össze a káposztával. – Mi tíz kilogramm káposztához 6-7 kilogramm húst használunk fel. De szombaton ennél nagyobb adagot főzünk. Tejföllel gazdagon tálalva, friss kenyérrel kínáljuk 900 forintért adagját. Aki szeretné elvinni az ételt, annak dobozba csomagoljuk–mondja az étkezde vezetője.
A folytatás:
December 13-án a Lacikonyha Bt. disznótorost tálal, míg december 20-án halászlét készít a StariKer Kft. az Újpesti Karácsonyi Vásárban.