Szorosabbra fűzött kapcsolatok

  •  
  •  
  •  

Harmincadik alkalommal rendezték meg a Büntetés-végrehajtási Szervezet országos judobajnokságát, amelynek ismét az UTE Megyeri úti csarnoka adott otthont. A szervezet csaknem húsz éve ápol szoros kapcsolatot a Magyar Judo Szövetséggel, amellyel a verseny megnyitóján együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá. Az UTE judocsarnoka ünnepélyesen Horváth István egykori válogatott szövetségi kapitány, több szakkönyv szerzője nevét vette fel.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók országos judobajnokságát harmincadik alkalommal rendezték meg. Csaknem harminc intézményből több mint százhúsz versenyző mérte össze tudását november 18-án az UTE Megyeri úti csarnokában. Az idei megmérettetés megnyitója két szempontból is rendhagyó volt. A Büntetés-végrehajtási Szervezet (bv) és a Magyar Judo Szövetség ugyanis együttműködési szándéknyilatkozat keretén belül fűzte még szorosabbra kapcsolatát. A szándéknyilatkozatot nem megszokott helyszínen, a csarnok judoszőnyegén írta alá Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok, és dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.

A nyilatkozat ellenjegyzése, valamint a köszöntések után Őze István, az UTE klubigazgatója leleplezte a felújított csarnok névadójának emléktábláját. A névadó Horváth István hetedik danos mesteredző, egykori válogatott szövetségi kapitány, a judotársadalom megbecsült tagja, aki több szakkönyv szerzője is egyben.

Kép és szöveg: M. Orbán András


Szorosabb kapcsolat a szervezetek között

A majdani együttműködés többek között arra vonatkozik, hogy a judoszövetség a bv-szervezet rendelkezésére bocsátja szakmai képzési programját, valamint a mindenkori bv-sportolók oktatására cselgáncsszőnyeget és judoruhát biztosít. A cselgáncsszövetség jelenleg az országos verseny lebonyolításában, szervezésében nyújt segítséget, a jó kapcsolat alapjai egészen 1997-ig nyúlnak vissza. Maga a verseny többek közt az egészséges életmódra nevelés, a sport népszerűsítése és ezen keresztül baráti kapcsolatok kialakítását-megerősítését szolgálja.