Sztárcsatár szerződhet Újpestre

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC előrehaladott tárgyalásokat folytat az 55-szörös belga válogatott támadóval, Wesley Sonckkal, tudta meg a Nemzeti Sport. A futballista korábban az Ajax és a Mönchengladbach játékosa is volt.

Eddig hat mérkőzésen hat gólt szerzett az Újpest az OTP Bank Ligában, ezért érthető, ha a klub egy új csatár leigazolását tervezi. A szaklap értesülései szerint egy igazi “nagy halat” foghatnak ki a lilák: érkezhet az 55-szörös belga válogatott Wesley Sonck. A 34 esztendős támadó a Molenbeek, az Ekeren és a Beerschot színeiben is sikerrel szerepelt, de pályafutása egyik legjobb időszaka akkor következett, amikor a Genkhez igazolt: 93 bajnokin 66 gól, bajnoki cím 2002-ben, gólkirályi egy évvel korábban.

Nem csoda, hogy a holland Ajax is látott fantáziát Sonck játékában, 2003 őszén megszerezték. Bajnok lett az amszterdamiakkal is, 34 mérkőzésen 10 góllal járult hozzá a sikerhez. 2005-től 2008-ig a Mönchengladbachnál játszott a Bundesligában, majd az FC Bruges hozta haza, ahol 2008 és 2010 között 50 bajnokin 21-szer talált be. Legutoljára a szintén belga Lierse futballistája volt.

Sonck a válogatottban 55 alkalommal kapott szerepet és 24 gólt lőtt, amellyel a hetedik legeredményesebb a nemzeti rangsorban. Legemlékezetesebb találata a spanyolok ellen esett, mert a 2010-es világbajnokság selejtezőiig Casillasék kapuja 710 percen át bevehetetlen volt. A csatár a 2002-es világbajnokságon is szerepet kapott.

A futballista jelenleg szabadon igazolható, azaz csak vele kell megegyeznie a lila-fehér együttesnek.