Szurkolói információk a Ferencváros elleni mérkőzésre

  •  
  •  
  •  

Vasárnap 16:30 órakor kezdődik a Ferencváros vendégjátéka a Szusza Ferenc Stadionban. A vasárnapi mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú lesz.

Klubunk azt kéri azon szurkolóitól, akik nem elővételben vásárolták meg a belépőjüket, hogy vasárnap minél korábban érkezzenek meg a Szusza Ferenc Stadionhoz, ezzel is elkerülve a kapuk előtti torlódást, mert a jegykiadás a beléptető-rendszer miatt lassabb. Klubunk – elfogadva a szurkolói reklamációkat – a jegyek előnyomtatásával segíti a minél gyorsabb beléptetést, azonban a javasolt érkezési idő a kezdés előtt 50-60 perc.

A jelenlegi rendőrségi tájékoztatás szerint a Baross utcai parkolót továbbra is használhatják a gépkocsival kilátogatók parkolásra, de rendkívüli helyzetben a rendőrség lezárhatja a Baross utca-Irányi Dániel utca felől azt.

Felhívás a vendégszurkolókhoz!

Felhívjuk azon vendég szurkolók figyelmét, akik a hazai szektorok valamelyikébe tervezik megvenni a belépőket, hogy amennyiben hazai szektorban kíván helyet foglalni, az megsérti a szabályokat, mivel a sportszervezetekkel szemben alapvető követelmény az egymástól ellenérdekű szurkolók elkülönítése. A rendőrség megerősítette, hogy ezen szurkolók beléptetése nem fog megtörténni, stadiontól történénő eltávolításuk és visszakísérésük megoldott lesz.

A vendégszurkolók beléptetése a Megyeri úti vendégbejáraton keresztül történik. Az Újpest FC Kft. ezúton is felhívja az FTC Labdarúgó Zrt. figyelmét, hogy a vendégszurkolói zónába nem oda érvényes jeggyel, vagy érvénytelen jeggyel, illetve jegy nélkül nem lesz lehetősége belépnie a szurkolóiknak. Továbbá ittas, bódult állapotban nincs lehetőség beléptetni az érintett személyeket a stadionba, még ha érvényes belépővel rendelkeznek is a vendégszektorba.

Felhívás a hazai szurkolókhoz!

Értesítjük szurkolóinkat, hogy a saját biztonságuk érdekében több ellenőrző pont lesz felállítva a rendőrség által, mely esetlegesen megnövelheti a Stadionba jutás idejét, ezért kérünk mindenkit, hogy időben induljon el a találkozóra.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a B terasz előtti kerítésre ne helyezzenek el transzparenseket, zászlókat – biztonsági okokból. Szintén biztonsági okai vannak annak, hogy a B terasz megközelítése csak az „első”, azaz a „D” lelátó felőli lépcsőn lehetséges.

A jobb tájékozódás érdekében tanulmányozzák a pénztárak melletti szektorrajzot.

Mivel a Váci út, valamint a Megyeri út lezárásra kerül, az Újpest-szurkolók kizárólag a Mildenberger utca felől léphetnek be a stadion területére, a Megyeri úti főkapunál csak VIP-, sajtó- és teherbeléptetés zajlik.

Felhívjuk a stadion területén parkoló VIP szektoros vendégeink figyelmét, hogy a mérkőzés után körülbelül 45 perces türelmüket kérjük, mert a vendégszurkolók elvonulását meg kell várniuk. A stadion többi szektorában helyet foglalókat ez nem érinti, mert a tervek szerint (amelyről a helyszínen dönt a rendőrség) a hazai és a vendégközönség kiléptetése egy időben fog történni.

Mivel előreláthatólag másodfokú hőségriadó lesz érvényben, így klubunk mind a hazai, mind a vendégszurkolók számára frissítőpont felállítását tervezi. Ez a pont a szűrőpont és a beléptetési pont között felállított párakapuval valósul meg.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba!

A félreértések elkerülése miatt hangsúlyosan felhívnánk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az MLSZ továbbra is szankcionálja a pirotechnika használatát

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az Országgyűlés 2011. július 11-én elfogadta a sporthuliganizmus jelensége elleni fellépés érdekében szükséges, egyes törvények módosításáról szóló törvényt.

A törvény 2011. szeptember 1-én lépett hatályba. Az Újpest FC – az MLSZ-szel együttműködve –  már közzé tette a szurkolókat is érintő jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat. A megváltozott jogszabályok IDE KLIKKELVE olvashatóak!

Kérjük, szurkolóinkat, hogy ismerjék meg az Újpest FC Pályarendjét (mely elérhető egyrészről a honlapon itt, másrészről a beléptetési pontokra felszerelt információs táblákon), mert néző a sportrendezvény helyszínére csak ezek betartása esetén léptethető be. A nézők a biztonsági előírások be nem tartása esetén, érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba!

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolóinkat, hogy az Sztv. új rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

Üres székek

Megkérjük a szurkolóinkat, hogy a lelátóra érve folyamatosan töltsék a széksorokat, ne hagyjanak ki helyet, hogy minden jegyet vásárló szurkoló helyet foglalhasson.

Útlezárások

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az Újpest FC–Ferencváros mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi forgalomkorlátozás lép életbe a főváros területén:

Előzetes tervek alapján

Lezárásra kerül a Váci út teljes szélességében az Újpest-Városkapu és a Megyeri út között:

    2012. augusztus 19-én 13:30 órától 2012. augusztus 19-én 14:30 óráig
    2012. augusztus 19-én 18:15 órától 2012. augusztus 19-én 19:00 óráig

Lezárásra kerül:

  • a Megyeri út teljes szélességében a Váci út és a Pintér József utca között, 13:00 és 20:00 óra között
  • a Kisfaludy utca teljes szélességében a Megyeri út és a Baross utca között,
  • az Irányi Dániel utca teljes szélességében a Megyeri út és a Labdarúgó utca között,
  • a Labdarúgó köz teljes szakasza,
  • a Labdarúgó utca teljes szakasza,
  • a Sörétgyár utca teljes szélességében a Labdarúgó köz és a Baross utca között,
  • a Mildenberger utca teljes szélességében a Labdarúgó utca és a Baross utca között.

2012. augusztus 19-én 11:00 órától 2012. augusztus 19-én 20:00 óráig.

Aki teheti, ne gépkocsival közelítse meg a Szusza Ferenc Stadiont.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbá kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a szurkolókat, hogy a mérkőzésre kellő időben érkezzenek, hiszen biztonsági ellenőrzésre kerül sor, amely megnöveli a stadionba jutás idejét.