Táborok gyerekekre szabva

  •  
  •  
  •  

Beindul a vakáció, de hol táborozzon a gyerek? A pénztárca vastagsága mellett fontos szempont lehet a választásban, hogy milyen fakultatív programokat nyújtanak a táborok.

Az oktatási intézményekben nagyon népszerűek a történelmi, a kézműves, a honismereti, természetjáró és különböző sporttáborok. Ezek mind-mind bentlakásos szervezésűek, vagyis az ország valamely részén ismerkedhetnek a gyerekek hazánk természeti kincseivel – általában 6-8 napon át. Persze lovas tábor, vízitúra, kerékpáros vándortábor, csillagászati tábor, ökotábor, sőt alkotó tábor is választható. Az egyhetes elfoglaltság általában 15 és 43 ezer forint közötti összegbe kerül. A természetjáró-, vízi-, és sportegyesületek, a nagycsaládosok egyesülete, az ifjúsági centrum, vagy épp tánc egyesületek is megszervezték már a saját táboraikat. A turnusok általában 6-14 naposak, 5 és 35 ezer forint között mozog a részvételi díj. Az újpesti alapítványok szintén vidéki városokban, településeken szervezik a táborokat, így a gyerkőcöket nem csak a progra  k, hanem a környezetváltozás, a kirándulás is feltöltheti.

Egyre több az olyan iskolás, akinek kizárólag az önkormányzati támogatás nyújt lehetőséget nyári táborozásra. Újpest Önkormányzata – az erdei táborokkal együtt – 14 millió forintot különített el erre a célra. 

D. ZS.