•  
  •  
  •  


Gyönyörűen, élethűen és rendkívül izgalmasan ábrázolja Valaczkai Erzsébet festőművész örök szerelmét, a természetet; és ezen belül elsősorban az erdők, mezők állatvilágát, melyet a képzőművészet szerelmesei augusztus 24-ig tekinthetnek meg az Újpest Galéria kiállítótermében.

  A művész gyermekkorát a pusztaföldvári tanyavilágban töltötte. Ez a pár év örök emlék maradt számára, és hatott későbbi művészetére is, amikor az élővilág tudatos ábrázolásával kezdett foglalkozni. Diplomáját a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte rajz-biológia szakon, szakdolgozatát a Harangos-ér madárvilágáról készítette. A rajz és a biológia szeretete nemcsak megmaradt életében, hanem az évek folyamán erősödött; tanítványait is a természet tiszteletére neveli.

Valaczkai Erzsébet tagja az Altamira Egyesületnek, mely nemcsak a természet ábrázolásával, annak védelmével is komolyan foglalkozik. 1995-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is tagja, 2000-ben elnyerte a Csergezán-díjat. Több mint 20 éve rendszeresen kiállít, illusztrációi megjelentek különböző folyóiratokban, és természettel foglalkozó könyvekben. Feladatának érzi, hogy megörökítsen valamit abból a harmonikus világból, melynek eredetileg az ember is része volt.

Ebbe a világba önök is betekintést nyerhetnek, ha megtekintik a festőművész tárlatát augusztus 7. és 24. között az Újpest Galériában (Árpád út 66.).