Tájékoztatás Budakalász szomszédos településeinek lakossága számára

  •  
  •  
  •  

Budakalász Város az idei évben is csatlakozik az “EURÓPAI AUTÓMENTES NAP” – hoz, amely 2012. szeptember 22-én, szombaton kerül megrendezésre.

Célunk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a járműforgalom által okozott káros környezeti hatásokra, és emellett népszerűsíteni kívánjuk a kerékpározást, a gyaloglást, a tömegközlekedési eszközök igénybevételét.

Kérjük, hogy ezen a napon ne vegyék igénybe gépkocsijukat!

Szeptember 22-én, szombaton 8:00-tól 15:00-ig: Budakalászon a József Attila út a Szentendrei úttól a Mező-Kántor utcáig teljes szélességben, valamint 11:00-től 11:30-ig: Szentendrei út az OMV benzinkútig terjedő szakaszon félpályás szélességben lezárásra kerül.

A lezárt útszakaszon öko-vetélkedőkre, rajzversenyre és sportrendezvényekre, játékokra kerül sor, valamint a Tour de Kalász amatőr kerékpáros túraversenyre.

Felhívjuk a környező települések lakóinak figyelmét, hogy az útlezárás ideje alatt nem közlekedhetnek gépjárművel a város fent nevezett közútjain (ez a közvetlenül idekapcsolódó mellékutcákra is vonatkozik).

Kérjük, hogy amennyiben ezen a napon is használni kívánják gépkocsijukat, azt a lezárást megelőző, illetve az ezt követő időszakban tegyék, illetve a 11-es főúton kerüljék el településünket.

Megértésüket és türelmüket köszönjük, és egyben kérjük, hogy csatlakozzanak az “Európai Autómentes Nap”-hoz