Találkozások, varázsnap, lecsófesztivál

  •  
  •  
  •  

Ezen a hétvégén a nyugdíjasokat hívja a Találkozások programsorozatának újabb előadására az önkormányzat. A Marica grófnő operett-előadás jegyigénylés nélkül, térítésmentesen tekinthető meg a Jégpalotában. A szombati piaci lecsófesztivál korhatár nélküli program, a kóstolókat az Újpesti Magyardal és Zenebarátkör énekesei invitálják dalolásra. A gyermekeket játékbolti Varázsnap is várja. Reméljük, az esősre váltó időjárás a szabadtéri programokra is lehetőséget nyújt.

Találkozások
Operett a szépkorúak kedvére

Újpest Önkormányzata kifejezetten a szépkorúak, a nyugdíjasok kedvére indította útjára Találkozások című programsorozatát, amelynek őszi eseményeként operettszínházi előadásra hívja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat a Jégpalotába. Az operettműsor megtekintése a Találkozások rendezvénysorozatban térítésmentes, jegyet sem kell igényelni rá.
Az önkormányzat a ma is nagy sikerrel játszott Kálmán Imre-operett, a Marica grófnő megtekintését ajánlja szeptember 14-én, vasárnap 15 órai kezdettel a Jégpalotában. A Turay Ida Színház a vendégjátékra parádés szereposztással érkezik:

Marica grófnő – Vásári Mónika
Szapári Péter – Vadász Zsolt
Liza, a húga – Teremi Trixi
Késmárki István – Bozsó József
Lotti néni – Halász Aranka
Dragomir Populesku – Benkóczy Zoltán
Cecília néni – Kalmár Magda, Kossuth-díjas
Kudelka – Kokas László
Alfréd, inas – Magasházy István
Közreműködnek a Váci Filharmonikusok, vezényel Farkas Pál. Koreográfus: Hábel Ferenc. Rendezte: Bozsó József.

A Jégpalotában a helyeket 14 órától lehet elfoglalni, érkezési sorrendben. A Jégpalota címe: IV., Homoktövis u. 1. (Homoktövis u.–Külső Szilágyi út sarok).
Kellemes délutánt, jó szórakozást kíván Újpest Önkormányzata!

Utcakönyvtár: őszi szombatok
Az utcakönyvtár az önkormányzat támogatásával továbbra is a Szent István téren található. A Könyvjelző olvasókör tagjai szombatonként 10 és 13 óra között várják a könyveket kölcsönzőket. A „Tégy egy könyvet, végy egy könyvet!” mottó jegyében mindazok, akik egy könyvet cserére magukkal hoznak, új olvasmányt kölcsönözhetnek. A könyvcsere továbbra is térítésmentes.

Lecsófesztivál a piacon
A nyár és a kora ősz kedvelt étele a lecsó, amelyet számtalan változatban elkészíthetünk ízlésünknek és fantáziánknak köszönhetően. A Városnapok idején Újpest Önkormányzatának Elismerő Oklevelével díjazott Újpesti Piac- és Vásárcsarnok eladóinak közössége, továbbá a Piacfelügyelőség ezúttal is lecsófesztiválra hívja az újpestieket. A fesztivál ételmustrával és kóstolóval jár, a falatozás mellett lehetőség van a számokkal ellátott lecsók rangsorolására is. Szombaton 10 órától falatozhatunk, zsűrizhetünk, és nótás kedvünkben énekelhetünk is, erre László Marikáék, az Újpesti Magyardal és Zenebarátkör dalosai ösztönöznek.

Szombaton újra Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

MagicDay
Azaz varázsnapi programra várja a kisgyerekeket, a szülőket és a játszani felnőttként is szerető érdeklődőket a MagicBox Játékbolt. A vissza-visszatérő Varázsnapon most is játékbemutatók, újdonságok várják a látogatókat. Belépő az újpesti rászoruló gyermekeknek és óvodásoknak továbbítandó, megunt, kinőtt vagy már használaton kívüli játék, illetve PET-tető, amelyekkel az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti által támogatott mozgássérült Nórikát segíthetik, hogy biztosan járhasson az állapotán javító terápiára. A MagicBox Játékbolt címe: IV., Árpád út 51–53.

Állatbarátoknak
Szombaton 10 órától ÁllatgondoZOO szakkör lesz a Rex Állatszigeten, a téma: haszonállatok a tudomány világában.

Utolsó perces kiállítások, tárlatok
Az Újpesti Művészek Társasága tagjainak kiállításával indult a Városnapok idején a vizuális művészetek kedvelőit megszólító, egyben új évadot nyitó kiállítás sorozat az Újpest Galériában. A kiállításon akvarellek, pasztellek, akrilképek láthatók, s vannak anyagtanulmányok, sőt grafikák is. A kiállítók – a teljesség igénye nélkül: B. Láng Ernesztin, Dobos Éva, T. Selman Ilona, Palásti Erzsébet, Móricz Erika, Somos Zsuzsa, Szarka Hajnalka, Jozefka Antal, Butak András, Kovács József, Baditz Balázs, Tóth László, Tóth Péter, Szöllősi Albert, Nagy Imre Gyula. A képzőművészek mellett a fotósok – Orbók Ildikó és Vajda János – is helyet kaptak. Látogatható: szeptember 13-ig.
Feketén-fehéren, egyszerűen: Tájak címmel Vajda János fotóművész kiállítása látogatható szeptember 13-ig az Újpest Galériában.

Állandó kiállítás
A Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. ( A Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény további nyitva tartása: keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Kikapcsolódás a Szilas Családi Parkban
A Szilas Családi Parkot hamar megkedveltél az újpestiek. Kosár- és tengópálya, pingpongasztalok, mini KRESZ-pálya, vizes játszótér, piknikpark és huszonötezer négyzetméteres szabad kutyafuttató található itt, mind egy helyen. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon itt. Szombatonként 9-13 óráig lakossági kérésre rendőr segíti a közlekedési ismeretek elsajátítását a KRESZ-parkban.

Élmények az uszodában
A négycsillagos minősítésű Halassy Olivér Városi Uszoda várja a kicsiket és a nagyokat.Az újpestiek az uszodát kedvezménnyel látogathatják.
Az uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló.

Vár a Tarzan™ Park
A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nyáron új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak ősszel is. Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak.

A Tarzan™ Park őszi kedvezménye: szeptembertől október végéig minden hétvégén (szombaton és vasárnap) a kísérőjegyek árából 30 százalékos kedvezményt biztosítanak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Zenés est
Kedvelt program vasárnaponként a Hétvégi randevú, amely az Ady Endre Művelődési Ház zenés estje. A hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjét a Szilver zenekar szolgáltatja. A program 17–20 óra között látogatható.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Kornél, vasárnap Szeréna és Roxána nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

B.K.