Találkozóhely a város szívében

  •  
  •  
  •  

A Szent István tér rehabilitációjának részeként az elmúlt év végére újult meg önkormányzati támogatással a Cyklop-ház homlokzata. A patinás épület évtizedek óta megtalálható közkedvelt üzletei mellett, amelyeket lapunkban már bemutattuk, december közepén megnyitott
a Központ Bisztró, amely a ma nagyon elterjedt étterem-kávézó vonalat képviseli.

A Cyklop-házban karácsony előtt nyitott meg a Szent István térre és az István útra
„tájolt” Központ Bisztró, amely a kortárs konyha helyi rajongóit célozza meg. Nekik köszönhetően az ínyenceknek nem kell a belvárosig menniük, ha minőségi ételkreációkat rendelnének. Az sem mellékes, hogy a város szívében kellemes találkozóhely létesült. A bisztró mindössze két hónapja tart nyitva, ám máris visszajáró vendégei vannak. Sikerüket – a jó helykiválasztás mellett – kiváló konyhájuk garantálja, amelynek titka az improvizáció és a ötletesség.

– Nagyon jó, kreatív szakácscsapatot sikerült összeállítanunk. Tanácsadó
séfünk Gál Zsolt, aki korábban több első osztályú éttermet vezetett, és immár évek óta irányítja a Rosinante Fogadó konyháját. Vezető séfünk, Petrovszki Norbert megfordult az Apetitóban, hat évadon keresztül a Sziget Backstage luxuséttermében, de a Mix étteremben Nicolas Delgado keze alatt is dolgozott – mesél a Központ Bisztró háttércsapatáról Galajda Péter üzlettulajdonos.

Étlapjukon a hagyományos magyar és a könnyebb franciás ízek egyaránt megtalálhatóak. A Központ Bisztró kézműves sörei mellett jóféle borokat, házi szörpöket, limonádékat, kávékülönlegességeket is kínál vendégeinek. Nem csoda, hogy szívesen jönnek ide az újpestiek.

– Az a célunk, hogy központi találkozóhely legyünk, ahová be tudnak ülni barátnők egy kapucsínóra, üzletfelek egy-egy ebédre, családok egy vacsorára, baráti társaságok sörözésre, koktélozásra. Hozzánk akár csak egy kávéra is érdemes betérni, szívesen látott vendég az is, aki csak megpihenni szeretne – foglalja össze Galajda Péter.

G. R.