Találkozzunk Káposztásmegyeren!

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata folytatja szabadtéri programjait. A nagy sikerű fesztiválnyitányok, mint a majális és a horgászverseny után, most szombaton a Káposztásmegyeri Nap következik. A reggel és a délelőtt mozgással, nevezetesen az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivállal telik, míg a délután a kulturális programokkal csábít. A program ideje alatt a Vöröskereszt véradásra hívja az újpestieket a Karinthy Frigyes Művelődési Házba.

Ha május, akkor Káposztásmegyeri Nap
Közel két évtizedes hagyományra tekint vissza az Újpest Önkormányzata és a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat által megrendezett Káposztásmegyeri Nap. Május 11-én délelőtt a mozgásé a főszerep, a délutánt sztárfellépők műsora teszi ígéretessé. A Magyar Vöröskereszt a Káposztásmegyeri Nap ideje alatt 10 órától véradást tart a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.

Délelőtt rendezik meg a Káposztásmegyeri Futó- és Kerékpáros Fesztivál tavaszi fordulóját, amelyre idén előzetesen több mint 4600-an neveztek. A verseny helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan a káposztásmegyeri Farkaserdő és környéke lesz. A helyszínen a futók és a kerékpárosok nevezéseit egyaránt fogadják még, reggel 8 órától az adott versenyszám indításáig, a rajt helyszínén, azaz az Óceánárok utca óvoda előtti útszakaszánál.

A minifutás rajtja 9 órakor lesz, a táv hossza 1,6 kilométer. A maxifutás 10 óra 15 perckor várja a felnőtteket, amelynek hossza 3 kilométer. A kerékpárosok futama 11 óra 15 perckor rajtol el, és 8,6 kilométert kell letekerniük a versenyzőknek.
A délután már a pihenésé, a felhőtlen szórakozásé a Kósa Pál sétányon. A kisebbeknek szóló produkciók között ott lesz 15 órától a Görbetükör Színtársulat műsora, 16 óra után pedig a Holló együttes játszik. A nagyobbakat fél hattól az Appril Project tánccsoport, majd Baricz Gergő és Antal Timi várja, este nyolctól pedig a Hooligans csap a húrok közé.

Még mindig sport
Karate-Eb a káposztásmegyeri Jégpalotában
Május 9. és 12. között a káposztásmegyeri Jégpalotában zajlanak a 2013-as felnőtt karate-Európa-bajnokság eseményei. A rendezvényre 45 országból 700 versenyző érkezik.

Labdarúgás
Május 11, (szombat) 16.30:
Az OTP Bank Liga 27.forduló
Újpest FC – Budapest Honvéd
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion
 
Május 11, (szombat)
Kiemelt utánpótlás-csapatok bajnoksága, 26. forduló: mindkét találkozó 10 órakor kezdődik.
UTE U17 – Győri ETO FC: a Tungsram SC Sporttelepén.
UTE U19 – Győri ETO FC : a Fővárosi Vízművek Sporttelepén.          

 
Kosárlabda
Május 11. (szombat) 14.00:
Budapesti Serdülő/B Bajnokság
Megyeri Tigrisek KK/B – Kőbányai Darazsak/B. Helyszín: Megyeri Úti Ált. Isk. (1044 Budapest, Megyeri út 20.)

További hétvégi programok

Szombaton Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától 14 óráig nyitva tart a Piac-Placc a Duna sétányon. Az újpesti kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Kisgyermekes családoknak

Szombaton 10 órától Családi játszóval, mókás gyermeknappal várja a kisgyermekeseket az Ifjúsági Ház.
Vasárnap gyermektáncház lesz az Ady Endre Művelődési Házban, 10 órától. A Bem Néptáncegyüttes hagyományos, élőzenés programjára pünkösdi vigalommal készülnek.
Vasárnap 9 és 12 óra között Babaruhabörzét tart a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete a Homoktövis Általános Iskolában, ahová a kisgyermekes családokat várják.

Időszaki kiállítások

A Magyar Vízfestők Társasága az Újpest Galériában az Akvarellek tavaszi tárlata című kiállítással szerepel. A kiállítás május 12-ig látogatható.
A Karinthy Frigyes Művelődési Házban június 15-ig tekinthető meg Várai Mihály fotóriporter Szellemország fővárosa, Pripjaty című kiállítása.
Az Ifjúsági Ház Új Galériájában meseillusztrációkból nyílt kiállítás A négyszögletű kerek erdőben jártam címmel. Május 13-ig mindennap látogatható 9 és 18 óra között.
Szintén az Új Galéria tárlata: Variációk egy fekete zongorára – Liszt Ferenc emlékére címmel a MAOE fotóművész-tagozatának nyílt kiállítása.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.

Zene, tánc
Egy elmaradhatatlan randi: május 12-én, vasárnap 17 órától a Hétvégi randevú című népszerű program várja az Ady Endre Művelődési Házban a törzsvendégeket és azokat is, akik szeretnének csatlakozni egy zenét-táncot kedvelő társasághoz. A talpalávalót a Szilver zenekar szolgáltatja.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Ferenc, vasárnap Pongrác és Johanna nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.