Találkozzunk többször – a vállalkozókkal is

  •  
  •  
  •  

Találkozóra invitálta az Újpesten működő cégek, vállalkozások vezetőit Wintermantel Zsolt az Árpád úti Polgárcentrumba október 18-án. Újpest polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: – az emberek, a családok biztonságát a közösségek adják. A politika, a városvezetés legfontosabb feladata így nem is lehet más, mint a közösségépítés. Ezt a célt szolgálja a vállalkozók –első alkalommal létrehozott – találkozója. Újpest Önkormányzata szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy a vállalkozások megismerjék egymást és vállaljanak nagyobb részt a rendezvények, a sport- és civil kezdeményezések támogatásában.

A rendezvényen több mint félszáz vállalatvezető vett részt! Újpest polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, az emberek, a családok biztonságát a közösségek adják. A politika, a városvezetés legfontosabb feladata így nem is lehet más, mint a közösségépítés. Ezt a célt szolgálja az Újpesti Gazdasági Találkozó, mellyel hagyományt kívánnak teremteni. A megalakítandó Újpesti Gazdasági Klub az együttműködéshez teremthet hatékony keretet.

Újpest Önkormányzata hátteret kíván nyújtani ahhoz, hogy a városrészben működő vállalkozások megismerjék egymást, kialakítsák saját közösségüket és vállaljanak nagyobb részt az újpestieknek szervezett önkormányzati rendezvények, a sport- és civil szervezetek, kezdeményezések támogatásában.

Dr. Tahon Róbert aljegyző a szponzorálási lehetőségek jogi háttereire, az újonnan megjelent jogszabályokra hívta fel a cégvezetők figyelmét. Kihangsúlyozta, hogy a  2011. évi LXXXII. sz., sporttámogatásról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a vállalkozások társasági adójuk egy részét sportegyesületeknek, szervezeteknek adják. Így a vállalkozóknak sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb a szponzoráció. 

Őze István, az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója arról tájékoztatta a meghívottakat, hogy az egyesület nehéz helyzete ellenére igen szép eredményeket ér el több szakosztályban is. Berki Krisztián például néhány napja Tokióban világbajnok lett, és kvótát szerzett a Londoni Olimpiára. A klubelnök azt vázolta fel, milyen hatékonyságú szponzorációs megjelenési lehetőségeket nyújthat az egyesület a helyi cégeknek.

Tóth Sándor az Újpesti Sajtó Kft ügyvezető igazgatója a „Találkozzunk többször” rendezvénysorozat keretében szervezett önkormányzati események – az Újpesti Karácsony, a Városnapok, a sport-és egészségmegőrző programok népszerűségéről, látogatottságáról tartott előadást. Mint elmondta, idén is számos, kitűnő programmal próbálták még szorosabb közösséggé kovácsolni Újpest polgárait. A megalakuló Gazdasági Klub lehetőséget ad arra, hogy a helyi cégek segítségével – mindkét fél számára előnyös feltételek mellett – még gazdagabb, még színesebb programkínálatot biztosítsanak az újpestieknek.

A helyi vállalatok képviselői közül először Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi Chinoin cég kutatási-fejlesztési igazgatója fejtette ki, hogy az önkormányzattal való együttműködésük igen gyümölcsöző. Mint a világ 4-ik legnagyobb gyógyszeripari cége fontosnak tartják, hogy szűkebb közösségükért tegyenek. Ezért vesznek részt a különböző egészségmegőrző programokon.

Csehi István, az Újpest FC ügyvezető igazgatója a futballklub jelenlegi hullámvölgyéről, a csapat szponzorálásának nehézségeiről beszélt, s kérte a vállalkozók támogatását.

Kovács Zoltán, az idén 111 éves Magyar Autóklub főtitkára bejelentette: november 11-én 11 órakor átadják a Klub új székházát a Berda József utcában, és ezzel a 125 ezer taggal büszkélkedő szervezet Újpestre helyezi székhelyét. Nem véletlenül döntöttek így. Az ügyintézés, az önkormányzat együttműködése példaértékűen gyors és szakszerű. Ők hosszú távra tervezik itteni működésüket.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere zárszavában elmondta: várják a vállalkozók együttműködését, segítő szándékát. Az önkormányzat viszonzásként ugyan nem tud adókedvezményt nyújtani, de ingyenesen, kiemelt helyen teszi közzé lapjában, az Újpesti Naplóban az újpesti vállalkozók álláshirdetéseit.

A vendégek és házigazdáik kötetlen beszélgetésen, reggeli mellett egyeztettek az előttük álló lehetőségekről.