Támogatói jegyek és székfoglaló-jegyek az Újpest Színház jótékonysági előadására

 •  
 •  
 •  

Kibővült feladatköreként az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft. a főszervezője az újpesti önkormányzat és az Újpest Színház november 20-i jótékonysági előadásának. Tóth Sándort, a Sajtó Kft ügyvezetőjét a részletekről kérdeztük.

Kibővült feladatköreként az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft. a főszervezője az újpesti önkormányzat és az Újpest Színház november 20-i jótékonysági előadásának.  A színészek gázsijukról lemondva tűzik műsorra Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom című drámáját. Az önkormányzat támogatói-, és ehhez kapcsolódóan köszönetképpen székfoglaló-jegyek kibocsátásával kívánja biztosítani, hogy a vörösiszap-károsultak megsegítésére minél több adomány gyűljön össze. Tóth Sándort a Sajtó Kft ügyvezetőjét a részletekről kérdeztük.

 • Társadalmi méretű összefogásnak vagyunk tanúi a vörösiszap katasztrófa óta. Miként segíthetnek az újpestiek?
 • Újpest önkormányzata a közelgő karácsonyi ünnepek jegyében kívánja folytatni  az adománygyűjtést és lehetőséget szeretne biztosítani  az újpestiek számára is oly természetes segítségnyújtásra. Hosszú időre van még szüksége a két Veszprém-megyei településnek a talpra álláshoz, nem maradhat abba az adománygyűjtés sem.  A telefonos adományvonalak mellett a helybéliek figyelmét a helyi sajtó sokféle jótékonysági estre, megmozdulásra hívja fel folyamatosan. Kimagasló jelentőséget tulajdonítunk azonban az Újpest Színház november 20-i jótékonysági színházi előadásának, amelynek fővédnöke Újpest Önkormányzata.
 • A jótékonysági estről szólva támogatói és székfoglaló-jegyekről egyaránt hallunk. Melyik mi célt szolgál?
 • A jótékonysági estre sorszámozott támogatói jegyet bocsátott ki az újpesti önkormányzat. Három címletben, 3000,- forintos, 5000,- forintos és 10000,- forintos árban vásárolható. Az önkormányzat célja, hogy minél több támogatói jegy keljen el. Lehetővé tesszük, hogy azok is vásároljanak támogatói jegyet, akik névtelenek szeretnének maradni, avagy valamilyen ok miatt nem tudnak személyesen részt venni a színházi előadáson, ugyanakkor az önkormányzati adományt szeretnék emelni befizetésükkel. Előre is köszönjük a felajánlásokat!
 • Ki igényelhet székfoglaló-jegyet?
 • A támogatói jegyek birtokában mindazok, akik szeretnék a színházi előadást is megtekinteni. Ezzel a rendszerrel tudja biztosítani ugyanis az Ady Endre Művelődési Központ, hogy a színházba tartóknak legyen ülőhelye.
 • Lehetséges, hogy valaki vásárol egy 10000 forintos támogatói jegyet és kér “mellé” három székfoglaló-jegyet?
 • Minden támogatói jegy mellé egy darab székfoglaló-jegy kérhető. Tehát aki három darab színházjegyet kér, ő vegyen inkább három darab 3000 forintos támogatói jegyet.
 • Nem járna jobban a támogató, ha már 10000 forintot szán erre a célra, ha három darab 3000 forintos jegyet vásárol?
 • Úgy vélem, az 5000 illetve 10000 forintos támogatói jegynek tartalmaznia kell a felajánlást, a jótékonykodást. Emellett ezen összegű támogatói jegyek esetén az adakozó a nevét – ha hozzájárul – plakáton láthatja viszont és olvashatja a helyi újságban is. Székfoglaló-jegyből tehát minden támogatói jegy mellé egy darab igényelhető. Persze csak addig, amíg meg nem telik a nézőtér.
 • Hol lehet támogatói és székfoglaló-jegyhez jutni?
 • Támogatói jegyet az Ady Endre Művelődési Központban, a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban lehet vásárolni. Előjegyzést a szerkesztoseg@ujpestimedia.hu internet címen is felveszünk. Székfoglaló-jegyek csak az Ady Művelődési Központban vásárolhatók, de a támogatói jegy sorszámának megadásával kérhető a színházjegy is, amit aztán az előadás napján, a helyszínen át lehet venni. Az adományjegyek árusításába az újpesti Piac is bekapcsolódik: november 20-án, az előadás napjának délelőttjét jótékony szombatnak kiáltjuk ki: a Szent István téren és a Trombita téren közlekedőket forralt bor és sült gesztenye üdvözli, megköszönve az adományokat. Az adományszombat programjaiban Wintermantel Adrienn, Polgármester úr felesége is segítségünkre lesz. A piaci adománygyűjtés egyik résztvevőjeként, a jótékonysági est háziasszonyaként mutatkozik be az újpestieknek.

– B. K