Táncok és viseletek a Jászságból

  •  
  •  
  •  

Jászsági táncokat és népviseleteket mutatott be a Márminálunk Organikus Delikátesz szombat délelőtt. A szeptemberben nyílt boltban jászsági élelmiszerek, kézműves termékek kaphatók.

Friss és organikus élelmiszerek: zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, húsok találhatók a delikáteszben. Az üzlet vezetője, Bugyi Gabriella Újpesten él, de a Jászságból származik. Foglalkozását tekintve mikrobiológus, és évek óta ellenőrzi azokat a termékeket, amelyeket árul. Több jászsági egyesülettel is kapcsolatban van, a Táncok és viseletek Jászságból című programot a Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület segített megszervezni. A delikáteszbe látogatók jászsági táncokat láthattak, és a vidék népviseleteiben gyönyörködhettek.

– Fontos, hogy a látogatóink ne csak jászsági termékeinket ismerjék meg, hanem a térség kultúráját, viseleteit is. Egy ilyen program felhívja a figyelmet erre hagyományit őrző régióra és persze a boltunkra is. Az a célom, hogy ne csak a termékeink legyenek organikusak, hanem maga a delikátesz is. Ennek érdekében majdnem minden hétvégén szervezünk valamilyen programot a Márminálunk Organikus Delikáteszben. – mondta Bugyi Gabriella.