Tanévkezdésből: ötös

  •  
  •  
  •  

Zökkenőmentesen indult a 2012/2013-as tanév Újpest oktatási-nevelési intézményeiben – tudtuk meg dr. Molnár Szabolcs alpolgármestertől. Az önkormányzat által támogatott, élményekben gazdag szünidei táborok, az intézményekben zajló felújítási munkálatok, a tankönyvtámogatás, mind-mind hozzájárultak a jó hangulatú tanévkezdéshez. Ráadásként: meglepetést kaptak az első osztályosok.

 „Váratlan események nélkül, jól előkészítetten indult az önkormányzat oktatási-nevelési intézményeiben az új tanév. Az Újpest Önkormányzata által fenntartott intézményekben 7872 tanuló kezdte meg tanulmányait, ebből az első osztályba 905 kisgyermek lépett”– tájékoztatott dr. Molnár Szabolcs.

„Az önkormányzat képviselő-testülete még kora tavasszal voksolt az általános iskolai korú tanulók  esetében igénybe vehető ingyenes tankönyvtámogatásról. Idén meglepetéssel vártuk az elsősöket. Kezdeményezésünkhöz az Újpest FC valamint az Újpesti Torna Egylet is csatlakozott, így bővült az ajándék: a csomagban újpesti helytörténeti jelentőségtű mesekönyv, labda és tornazsák volt, ez utóbbit minden bizonnyal jól hasznosítják a gyermekek a mindennapos testnevelés során” – húzta alá az alpolgármester.

A tanévet több intézmény előre eltervezett névváltozással kezdte.
„Még az előző tanévben újpesti olimpikonok nevének felvételéről döntött két általános iskola. Miután a névadó ünnepséget is megtartották, a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola, valamint a Bene Ferenc Testnevelés Tagozatos Általános Iskola diákjainak ellenőrzőjében már hivatalosan is ez az elnevezés szerepel – mondja Molnár Szabolcs.

A Karinthy ÁMK átszervezése okán az általános iskola a Babits gimnázium tagintézményeként kezdte a szeptembert. A két, kiváló eredményeket felmutató iskolából létrejövő, a városrész legnagyobb létszámú intézményévé váló Babits Mihály Gimnázium és Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola például három első osztállyal kezdte a tanévet. A korábbi Bródy Imre Oktatási Központ neve Bródy Imre Gimnázium lett, amely jelzi, hogy bezárta kapuját az általános iskolai tagozat, a gyermeklétszám fogyásával évek óta nem indult első osztály.

További jó hír, hogy tanévkezdésre korszerű körülmények közé költözött az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola” – zárta tájékoztatóját az alpolgármester.

B.K