Tanévkezdéssel változik a menetrend

  •  
  •  
  •  

A tanítás megkezdésével életbe lép az iskolaidőszakban érvényes menetrend, így hétfőtől a nyári időszaknál jelentősen sűrűbben közlekednek a tömegközlekedési járművek. Több buszjáraton bővül az alacsonypadlós kínálat, Újpesten két olyan vonal is lesz, amin hétfőtől már csak alacsonypadlós busz közlekedik. Mindezeken felül további járatok – így például a 14-es villamos menetrendje is változik. Az alábbiakban az Újpestet érintő változásokat ismertetjük.

Szeptember 1-jén, hétfőn az oktatási intézményekben megkezdődik a tanítás, ezért ettől a naptól járataink is a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek, a nyárinál jelentősen sűrűbben. Kérjük utasainkat, hogy ettől a naptól hétköznapokon a menetrendi táblákon jelzett tanítási időre szóló menetrendeket figyeljék. A tanítási időszakban érvényes menetrend általában a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amelyek az év ezen időszakában jellemzően megnövekedő utasforgalomhoz igazodnak és sűrűbbek.

Hétfő reggeltől összesen 110 vonalon lép életbe valamilyen menetrendi változás, a megállókban elhelyezett menetrendi táblákat folyamatosan cseréljük. Egyes vonalakon, ahol csak az alacsonypadlós járművek indulási időpontja változik meg, szeptember első hetében csak a BKK honlapján lesz elérhető a legfrissebb menetrend.

Bővül az alacsonypadlós kínálat Újpesten

Szeptember 1-jétől, hétfőtől kizárólag akadálymentes, alacsonypadlós autóbusz közlekedik Wintermantel Zsolt kezdeményezése nyomán a 147-es, valamint a szintén Újpest-Központból 220-as járaton. (Ahogyan korábban megírtuk, a 220-as vonal az elsők között volt, ahová új, alacsonypadlós járművek érkeztek.)

Tavaszi–őszi idénymenetrend a D11-es, D12-es és D13-as hajó vonalán

A hajóvonalakon a menetrendi változás az indulási időpontokat érinti, továbbá hétköznapokon a D12-es hajójárat napközben nem közlekedik. 

További menetrendi változások

A 14-es vonalán zajló felújítási munkák elvégzésével gyorsabban közlekedhetnek majd a villamosok, csökken a menetidő. A villamosjárat menetrendje ennek köszönhetően alakul át szeptember 15-étől, hétfőtől.

BKK