Taroltak a veterán birkózók

  •  
  •  
  •  

Március utolsó hétvégéjén Miskolcra látogattak hazánk legjobb veterán birkózói, hogy eldöntsék, túl az ifjonckoron ki, illetve kik a legerősebbek és a legügyesebbek. Természetesen nem hiányozhattak a mezőnyből a lila-fehér klub atlétái sem. Kapuvári Gábor vezetésével sikert sikerre halmoztak, tizenegy érmet birkóztak össze, amelyből hat aranyéremre sikeredett.

– Nálunk, az UTE birkózószakosztályában nagy hagyománya van az öregfiúk birkózásának – mondta Kapuvári Gábor szakosztályvezető. – A veterán sportolók sokat segítenek a felkészülésben, ugyanis nemcsak egymást gyúrják a szőnyegen, hanem a fiatalabbakkal is együtt tréningeznek. Bizony, van mit tanulni tőlük.
– Hogyan zajlik egy veteránverseny?
– Több korcsoportban mérik össze az erejüket a sportolók, a legfiatalabbak a harmincöt év felettiek, ötéves ugrások vannak, felső korhatár nincs.
– A magyar mezőnyben hol állnak az újpesti veterán birkózók?
– Mondhatom, a legjobbak közé tartozunk. Ezt bizonyítja a tizenegy érmünk, amelyből hat darab a legfényesebbre sikeredett.
– Több sportágban nemzetközi versenyeket is rendeznek az öregfiúknak. Birkózásban is találkoznak a veteránok?
– Igen, a mi sportágunkban is rendeznek például világbajnokságot az idősebb nemzedéknek. Két évvel ezelőtt éppen Magyarországon találkoztak a világ legjobbjai. Idén Szerbia várja a veteránokat. Az újpesti színeket valószínűleg a nehézsúlyú Kékes György képviseli a világbajnokságon.

(gergely g.)