Tavaszi Sportparty a szabadban!

  •  
  •  
  •  

Itt a tavasz, sőt a kora nyári meleg. Szombatra jó szívvel ajánljuk az önkormányzat hagyományos Tavaszi Sportpartyját, ahol mozogni, nézelődni, sőt főzni is lehet. Szabadtéri és zárt térben zajló programokat egyaránt ajánlunk figyelmükbe az Újpesten töltendő hétvégére.

A hagyományos Tavaszi Sportpartyt április 20-án, szombaton rendezi meg Újpest Önkormányzata a Tábor utca 24. szám alatt található Ifjúsági Sporttelepen. A 9 órakor rajtoló és délutánig tartó sportnapra minden bizonnyal most is sokan lesznek kíváncsiak. Az előzetes jelentkezések alapján is látható, Újpest sportos város, a csodálatosan szép idő beköszöntével egyre többen vágynak a szabadba és egy kis mozgásra. A programban kispályás labdarúgás, parkröplabda, floorball, tollaslabda, továbbá pontgyűjtő verseny szerepel. A kis lurkókkal érkezőket várja a gyereksarok. Az UTE sportbemutatókkal kápráztatja el a kilátogatókat. Kipróbálható a BigWall mászófal, jó hangulatról gondoskodik többek között táncbemutatójával a Jamland. A látogatók megtalálják a Rex Állatszigetet is. Azok, akik főzőtudományukat kívánják bemutatni, most is megtehetik. A tűzrakó helyekről a székelykáposzta illatát viszi majd a szellő. A finom falatokat nem kell majd kétszer kínálni a mozgásban elfáradt résztvevőknek. A legsportosabbaknak és a legjobb szakácsoknak érem jár az eredményhirdetéskor.

Kupakgyűjtés a Tavaszi Sportpartyn is
Egyre többen csatlakoznak az Újpesti Cseriti újabb kupakgyűjtési akciójához, amellyel most Marci életét tehetik könnyebbé. Minden kupak közelebb juttatja Marcit ahhoz, hogy egy évig járhasson az állapotán javító kezelésre. A kisfiú egyesztendei kezeléséhez közel ötszázezer forintra van szükség, amihez még mintegy 6000 kilogramm kupakot várnak.
Az összegyűjtött kupakokat a Tavaszi Sportpartyn is leadhatják az Újpesti Ajándékbolt sátránál.

Folytassuk sporttal!
Kosárlabda
Április 20. (szombat)
Országos Gyermek Kupa – 8. forduló
08.00: Megyeri Tigriskölykök–Zuglói Sasok 2001/Sz
10.30: Megyeri Tigriskölykök–Gödi SE
Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola (1041 Budapest, Erzsébet u. 31.)

Labdarúgás
Április 21. (vasárnap)
NESS NB II.
Újpest FC B–Vasas SC
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion; kezdés: 17 óra

További hétvégi programok
Szombaton Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától 14 óráig nyitva tart a Piac-Placc a Duna sétányon. Az egy hónappal ezelőtt indult újpesti kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Családi együttlét
Szombaton Itt a tavasz! címmel Családi játszó színhelye lesz 10 és 13 óra között az Ifjúsági Ház. A hagyományos és közkedvelt programban ezúttal is lesz tipegő torna és bábelőadás.

A Rex Állatsziget hagyományos Föld napi programjával most is várja a családokat 10 és 16 óra között.

Operett az Operastúdióval
A ZeneDenevérre várja az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola a zene szerelemeseit. Johann Strauss népszerű operettjét ezúttal a patinás zeneiskola Operastúdiója dolgozta át és állította színpadra. Hruby Edit operaénekes, a darab rendezője Frosch szerepére Éless Istvánt, a népszerű humoristát hívta, aki az esten felhőtlen mulatságot, sok nevetést, szerepében pedig garantáltan új poénokat ígér. A 17 órakor kezdődő előadás a zeneiskolában tekinthető meg, az Ifjúsági Házban.

Micimackó és gyermektáncház
Vasárnap 10 órakor az Ifjúsági Házba Fogi Színháza látogat el, a zenés családi délelőttön a Micimackó meséi című előadás történetei kelnek életre.

Ugyancsak 10 órára várják a népzenét, néptáncot kedvelőket. Hagyományos gyermektáncházi programján az Bem Néptáncegyüttes a tavasz jegyében zöldág-járást tart. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Kiállítások
Az Újpest Galériában M. Kovács Ilona, az Újpesti Művészek Társaságának tagja egy kerek születésnapi évforduló kapcsán örvendezteti meg festményeivel a látogatókat. Április 21-ig tart nyitva a kiállítás.
Diákélet diákszemmel címmel az Újpesti Diáknapok 2013 programjaként nyílt fotókiállítás, amely április 21-ig látogatható az Ifjúsági Házban, az Új Galériában, mindennap 9–18 óra között.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.

Zene, tánc
Egy elmaradhatatlan randi: április 21-én, vasárnap 17 órától a Hétvégi randevú című népszerű program várja az Ady Endre Művelődési Házban a törzsvendégeket és azokat is, akik szeretnének csatlakozni egy zenét-táncot kedvelő társasághoz. A talpalávalót a Szilver zenekar szolgáltatja.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Tivadar, vasárnap Konrád és Zsombor nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.Tervezzünk előre!
Cikkünkben nem csupán a hétvége eseményeire hívjuk Önöket, időben előretekintve is ajánlunk programokat. Érdemes a családi programok szervezésénél emlékezetben tartani ezeket is.

Újpesti horgászverseny
Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy új helyszínen, a csömöri horgásztó teljes területén rendezi meg Újpest Önkormányzata az idei horgászversenyét. A Találkozzunk többször! rendezvénysorozat újabb eseményére május 4-én, szombaton kerül sor. A verseny fővédnöke Wintermantel Zsolt. Nevezéseket április 30-ig fogadnak. A horgászverseny során az újpestiek egyénileg és csapatban is indulhatnak az értékes nyereményekért. A horgászok nevezési díja 1500 Ft/fő, amelyet az Újpesti Polgármesteri Hivatal (városháza) főpénztárában lehet befizetni. (1042 Bp., István út 14., I. em. 50.). Befizetési időpontok: hétfőn: 14.00–17.00; szerdán: 10.00–13.00, 14.00–16.00; pénteken: 9.00–12.00 óra között, április 30-ig.
A horgászokkal együtt a barátokat, családtagokat is várják, akik főzőversenyen mérhetik össze tudásukat. A főzőtudományt ezúttal paprikás krumpli kategóriában tesztelik. A szervezők minden jelentkező csapatnak hozzávalóként egy szál kolbászt, 0,5 kg hagymát, 1,5 kg burgonyát, továbbá zsírt, tüzelőt és főzőhelyet biztosítanak. A többi belevalót a csapatok biztosítják. A főzőverseny helyezettjeit délben, kóstolást követően hirdetik ki.

Újpesti Majális
A Találkozzunk többször! sorozatban a májust a hagyományos „retro” Újpesti Majális indítja, természetesen a hónap első napján, a Semsey parkban, ahol fellép egyebek mellett az Animal Cannibals és Csonka András is.