Tavaszi sportparty

  •  
  •  
  •  

A Tábor utcai sporttelepen zökkenők nélkül lezajlott az önkormányzat sportnapja és a főzőversenye. Rengeteg újpesti ment ki a helyszínre, és vett részt a különféle versenyeken.

Az önkormányzat négy éve hívta Újpest polgárait első ízben főzőversennyel egybekötött sportnapra, a program azóta Újpesti Sportparty néven vált ismertté és népszerűvé. A cél nem más, mint az egészséges életmódra nevelés, a közösségi kapcsolatok erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése.

Reggel kilenckor kezdődtek a sportversenyek, fiatalok és idősebbek küzdöttek a minél jobb helyezésekért, a kupákért. Odatették magukat a játékosok, ugyanakkor a humort sem nélkülözték a résztvevők.
Rengeteg csapat nevezett a főzőversenyre is. Mindenkinek „Fantázia rizottót” kellett készítenie, az alapanyagot az önkormányzat biztosította. Serénykedtek a bográcsok körül az alkalmi szakácsok, rotyogott az étel.

Sok ismerőst felfedezhettünk, az egyik csapatot például Hladony Sándor önkormányzati képviselő, a másikat Bartók Béla erősítette. A Fidesz újpesti elnöke a Depeche Mode fantázianevű társulás munkájában vett részt. Szerinte bátrabban kellett volna bánni a fűszerrel, ám így is finomra sikerült a rizottó. A Városháza csapatában felfedezhettük többek között Wintermantel Zsolt polgármestert és Rádi Attila alpolgármestert is. Úgy látszik, a főzés mesterségéhez is értenek, hiszen ezüstérmesek lettek. A titokról faggattuk a csapattagokat, de szerényen hallgattak.

Egyedül Gaál Tamás referens jegyezte meg: ő csupán a logisztikáért felelt, a fő érdem Cserna Sándor közbiztonsági referensé, ő volt a „főszakács”. A csapatok közel azonos időben lettek kész, úgyhogy ebédért nem kellett messzire menni.

Az eredményhirdetésre délután fél háromkor került sor. A díjazottaknak Wintermantel Zsolt adta át a díjakat.
Az alábbi csapatok szerepeltek sikerrel.
Labdarúgás: 1. Belán SC, 2. Rangers, 3. Umszki
Röplabda: 2. Fakupa, 3. Agyonütők
Froorball: 1. Umszky, 2. Csokonai A, 3. Csokonai D.
Főzőverseny: 1. Kiscserkészek, 2. Városháza, 3. Fenyő Team
Különdíj: Kozma Team, Krakkói Ludas, Vishay, Rangers
Mire az eső megjött, elcsendesedett a sporttelep.
Á.T.