Tavaszváró koncert torkos csütörtökkel

  •  
  •  
  •  

Kulturális programsorozatot indított gyerekek részére az Újpesti Cseriti, amely március 6-án, csütörtökön, az Ifjúsági Ház színháztermében a Kiss Kata Zenekar koncertjével vette kezdetét. Torkos csütörtök lévén az iskolásokat a koncert után bőséges uzsonna várta.

Csütörtökön délután vidám dallamok szűrődtek ki az Újpesti Ifjúsági Ház színházterméből. Háromszáz torokból egyszerre csendült fel a jól ismert Tavaszi szél vizet áraszt népdal dallama. A műsor annak az Újpesti Cseriti által támogatott programsorozatnak a nyitánya, amellyel az önkormányzat jótékonysági szervezete a nehézsorsú gyerekeknek szeretne kedvezni.

A tavaszváró dallam után a Cseriti korábbi ünnepségéről már jól ismert Kiss Kata Zenekar tovább fokozta a hangulatot. A háromszáz kisgyerek hol szellőként hajladozott, hol énekelt, hol pedig táncházi hangulatban forgott-pörgött a parketten. Az egyórás zenés délután igazi lakomázással zárult: a koncert végére torkos csütörtök lévén a Cseriti szervezői terülj asztalkámat varázsoltak a mulatságban megéhezett, megszomjazott gyerekcsapatnak.

Megszokhattuk, hogy az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti, támogatóinak segítségével időről időre újabb ajándékokkal, programokkal örvendezteti meg a nehézsorsú gyerekeket. A szervezők úgy döntöttek, hogy a kultúraközvetítés jegyében tovább színesítik a palettát: sorozatot indítanak azoknak, akik ritkán jutnak kulturális élményhez, lehetőséghez. A következő hetekben, hónapokban így koncertek, színház-, kiállítás és múzeumlátogatások, filmvetítések, kirándulások várják majd őket, remélve, hogy még több felejthetetlen pillanatot szereznek számukra. A kulturális sorozat márciusban a Máguspárbaj című színházi előadással és őrbottyáni kirándulással folytatódik.

Néhány hete új lehetőséghez jutottak a nehéz helyzetű családok gyermekei: az Újpesti Sóbarlang felajánlásának köszönhetően heti rendszerességgel látogathatnak el sóterápiára a Cseriti szervezésében. Az alsós korú diákok Maki Játszóházban tartott szülinapi sorozata hamarosan kibővül a Madárfészek Akadémia felajánlásával, ahol a nagyobb gyerekek ünnepelhetnek szüleikkel közösen.

G.R.