Távfelügyelettel a biztonságunkért

  •  
  •  
  •  

Újpest a legbiztonságosabb kerületek egyikének számít, a hatóságok, civil szervezetek munkáját viszont mi is hatékonyan kiegészíthetjük. Ennek egyik legjobb módja a huszonnégy órás távfelügyeleti rendszer, ami a szintén helyi Újpesti Vagyonőr Kft.-hez van bekötve.

A huszonnégy órás távfelügyelet hatékony kiegészítője a hatóságok és a civil szervezetek összehangolt újpesti munkájának. Ingatlanunk, értékeink védelmének első lépcsője a megfelelő riasztórendszer kiválasztása és kiépítése – mondja Cserna Sándor, az Újpesti Vagyonőr és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. A nagyobb fokú védelem következő lépcsőfoka, ha ezt a riasztórendszert távfelügyeleti szolgáltatással kötjük össze. Ugyanis egy szakszerűen kialakított elektronikus távfelügyeleti rendszer szinte kijátszhatatlan, mert minden esetben jelezni fog, amint hívatlan látogatók próbálnak bejutni a védendő ingatlanba.

– A riasztók nem akadályozzák meg a betörési kísérletet, viszont a távfelügyelet segítségével azonnal jelzik azt. Sokszor már az visszatartó erővel bír, ha a hívatlan vendéget felirat figyelmezteti arra, hogy az ingatlanra riasztó és távfelügyelet vigyáz. Ezen kívül a távfelügyelettel kiegészített riasztórendszer jelentősen csökkenti az esetleges károkat is – erősíti meg Cserna Sándor. Sőt, az elmúlt évek statisztikái alapján elmondható, hogy a betörők kevésbé próbálkoznak olyan környéken, ahol több ingatlant is távfelügyeleti rendszer felügyel.

Ilyen, lakásokat, üzlethelyiségeket, irodákat védendő, kivonuló szolgálattal kiegészített távfelügyeleti biztonsági szolgálatot működtet az Újpesti Vagyonőr és Szolgáltató Kft. Az ügyvezető hozzáteszi, diszpécsereik és járőreik nagy helyismerettel rendelkeznek, riasztás-jelzés esetén a legtávolabbi címre is perceken belül kiérkeznek.

A cég az ÚV Zrt.-n keresztül az önkormányzathoz kötődik, utóbbi pedig kiváló kapcsolatot ápol a rendőrséggel, a polgárőrökkel és a közterület-felügyelettel. Figyelik az interneten a rendőrségi bűnügyi ponttérképet, és járőrszolgálatuk szervezése során figyelembe veszik a lakossági jelzéseket is.

Igény szerint helyszíni felmérést, szakmai tanácsadást és riasztórendszer-kiépítést is vállalnak. További információk az ujpestivagyonor.hu honlapon találhatók.

MOA