Technikai fejlesztések a rendelőintézetben

  •  
  •  
  •  

Az utóbbi időben csaknem 40 millió forint összértékben gazdagodott új gépekkel a felújított rendelőintézet eszközparkja.

A III. emeleti képalkotó osztályon az elmúlt időszakban kezdte meg működését két új ultrahangkészülék. Az egyiket kifejezetten a kardiológiai célokra, míg a másikat már szélesebb körűen, a fej, a has, a kismedence, a lágy részek, így az ízületek, valamint az emlők vizsgálatára, sőt teljes körű érvizsgálatra, a nyaki és a verőerek, valamint a mélyvénák vizsgálatára használják.

A VI. emeleten taláható fogászati rendelő új, digitális fogröntgen-berendezést kapott. A sima röntgenekhez képest ez számos előnnyel bír. Az elkészült felvételeket CD-re vagy USB-re is rá tudják menteni a munkatársak, és a beteg orvosának a beutalón megadott e-mail címére azonnal át is küldhetik. Emellett a kapott leleten a vizsgált rész egy speciális program segítségével forgatható, így szinte háromdimenziós kép látható.

Az ugyanezen a szinten található vadonatúj, korszerű szájsebészeti rendelő is az elmúlt hónapokban gazdagodott egy új kezelőegységgel, amely nagymértékben segíti a szájsebészeti beavatkozásokat végző szakembereket.