Tehetségek elismerése

  •  
  •  
  •  

Támogató szervezetként való közreműködéséért közoktatási intézmények közül egyetlenként kapott miniszteri elismerő oklevelet az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium. Diákolimpiai tehetséges versenyzőjüket és felkészítő tanárát a miniszterelnök köszöntötte.

Az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium igazgatója a 7. Asztrofizikai és Csillagászati Diákolimpián bronzérmes helyezést elért, akkor végzős tanulójuk, Granát Roland felkészítéséért és Udvardi Imre tanár kimagasló munkájáért vehetett át nemrégiben elismerést Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől. Az ünnepségen Granát Rolandot – és Udvardi Imrét– Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte, s egyúttal kitüntetést és ösztöndíjat adott át a tehetséges fiatalembernek.

A középiskola olyan intézmények mellett került a kitüntetettek névsorába, mint a Szegedi Tudományegyetem élettani, szervezettani és idegtudományi tanszéke, a Magyar Filozófiai Társaság, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizikai Intézete, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Intézete, a Bolyai János Matematikai Társulat, valamint a Magyar Földrajzi Társaság.

Szepesváry László, az iskola igazgatója szerint a kitüntetés annak a támogatásnak is köszönhető, amelyet az önkormányzat a tehetségek felkutatásához és a csillagászattal kapcsolatos események megrendezéséhez nyújt.

moa