•  
  •  
  •  

Az első teljes munkahét után hideg, olykor csapadékos, téli hétvégre van kilátásunk. Merre csábítsuk Önöket, ha nem akarják elhagyni Újpest határát? A zimankós hidegben rövid téli túrát és sétát, valamint kulturális programokat kínálunk. Az utóbbira, egészen február elejéig, remek lehetőséget nyújt például az Újpesti Téli Fesztivál programsorozata, amely két kiállítással rajtolt.

Azoknak, akik nem riadnak vissza a zimankóban tett sétától, a Farkas erdőt ajánljuk, illetve Újpest parkjait. A hótakaró a gyermekek öröme lehet. Forró teát érdemes magukkal vinni, vagy a sétát követően betérni egy kellemes cukrászdába teázni, kávézni. Figyelmükbe ajánljuk: számos újpesti cukrászda készít például Újpest szeletet. Aki még nem tette volna, kóstolja meg. Aki pedig már megízlelte, minden bizonnyal nem kell további csemegézésre hívni. Az édesség árából 10 százalékot az Újpesti Cseriti javára ajánljanak fel a cukrászdák.

Sportesemények
Jégkorong
Január 13-án, vasárnap 18.30 kor a Miskolci Jegesmedvéket hívja jégre az Újpesti Torna Egylet csapata. A mérkőzés színhelye ezúttal is az Újpesti Jégcsarnok.
Kosárlabda
2013. január 12. (szombat)
Budapesti Serdülő/B Bajnokság
Helyszín: Megyeri úti Általános Iskola Tornaterme
09:00 Megyeri Tigrisek KK/B – Zuglói Sasok 2000

Budapesti Serdülő/C Bajnokság
Helyszín: Megyeri úti Általános Iskola Tornaterme
10:40 Megyeri Tigrisek KK/C – Óbudai Kaszások II.
U11 Országos Kenguru Bajnokság – 4. forduló
Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola
08:30 Megyeri Tigrisek – ELITE Rinók
09:45 Radobasket Oroszlánok – Megyeri Tigrisek
2013. január 13. (vasárnap)
Felnőtt Férfi NBII.
Helyszín: Halassy Olivér Sportközpont
15:45 Újpest -MT – BKG DSE

Közönségjég
A korizók figyelmét a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium sportudvarán működő jégpályára hívjuk fel, amely közönségjég idején mindenki által látogatható.

Kiállítások, tárlatok
Utolsó perces kiállítás
Családi programként ajánljuk Holka Edit Madár-melódiák című tárlatának megtekintését.  Annál is inkább, mert a kiállítás bezár, január 15-ig látogatható. Színpompás akvarellek és kedves grafikák adnak bepillantást a madarak életébe. Színhely: Újpesti Kulturális Központ Lóverseny téri Közösségi Ház.   

Az Újpesti Téli Fesztivál kiállításai
Damó István képzőművész kiállítása „A megnyugvás ösvényein” címmel az Újpesti Téli Fesztivál programjaként látogatható január 27-ig, minden nap 9.00-18.00 óráig az Ifjúsági Házban, az Új Galériában.

Az Újpest Galériában a vizuális művészet szerelmeseit fotókiállítás várja az Újpesti Téli Fesztivál programsorozatában. Molnár Ferenc kortárs fotóművész „Összegzés” című tárlata január 27-ig tekinthető meg. A fotóművész a ’80-as évektől foglalkozik a művészi fényképezéssel. Az ember, az emberi környezet és a természet áll érdeklődésének középpontjában. Alkotásaival száztíz hazai és nemzetközi pályázaton és kiállításon vett részt, és hatvanöt díjat kapott. Alkotásai már bejárták a világot, illusztris kiállításlistára került az Újpest Galéria.

Újpest múzeuma

Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10-14 óra között, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV. Berda József u. 48.). A Két évezred között-fejezetek Újpest történetéből a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.

Vasárnap, ötkor! 

Az újesztendőben is megtartja minden vasárnap Hétvégi randevúját az Ady Endre Művelődési Ház. Most vasárnap is 17 órai kezdettel várják a vendégeket. A randizóknak a Szilver zenekar szolgáltatja a talpalávalót.