•  
  •  
  •  

Újpesti séta című rovatunkban arra vállalkozunk, hogy hétköznapi sétáinkat nem mindennapivá tesszük: a megszokott útvonalakról letérve jobban megismerjük Újpestet. Erre a sétára invitáljuk Önöket is. Tartsanak velünk!

 „Fél kiló kenyeret kérek és egy nadrágfelvarrást!” Semmi vicces nincs benne, a Téli Rózsában van tej, kenyér, finom édességek, szabóolló, varrógép, színes cérnák és ez a mondat is elhangzott már párszor.

„Olyan is volt, hogy bejött a vevő és az ABC-ben kezdett el vetkőzni, az italpult előtt, ez a legjobb sztori, ami itt történt február óta. Akkor nyitottunk”- meséli Ági, aki a hely legüdítőbb színfoltja. Persze a vevővel együtt nevettek, hangosan, hahotázva. Megszokott dolog ez a Téli Rózsában, jönnek-mennek a vásárlók, csapódik az ajtó, valaki mindig felnevet. A hangulatért persze Ági nem csak egyedül felel. Kolléganője, Böbe is ott van vele egész nap, maximum egy gyors felvarrásra, vagy zipzár-cserére ugrik be hátra, a varrodába, de hamar visszajön, és együtt biztosítják tovább a jókedvet, a vidámságot. A bolt kezd igazi közösségi találkozóhelyként üzemelni, ahova jó betérni egy finom kávéra, csokira, bármire. A lényeg a találkozás. A jó hangulat.

A borok gyönyörűen sorakoznak a legfelső polcon, van sokfajta, mindenféle kategóriában, különböző évjáratokból. Annyi áru van, mint egy hipermarketben, csak nem ugyanazok a sablontermékek. Igazi kis kincsesbánya, jó bemenni, vásárolgatni, beszélgetni, vagy csak úgy nézelődni. A hangulat egyáltalán nem katonás, mindenki kap egy jó szót, vagy egy vicceset. A bácsi is másodjára jön, mióta itt vagyok, először a varrodába, aztán eszébe jut, hogy kellene valami a boltból. Talán egy jó szó. Vagy egy vicces.
VG.