Az alma minden évszakban kapható, sok fajtája kapható, íze, állaga, színe különböző. Minden nap ehetünk almát.
A szőlő a tél elejéig mindenhol kapható. Ebből is több fajtából választhatunk. Amennyiben lehetséges, a szőlőmagokat, és héját is jól rágjuk meg. Értékes zsírsavakat tartalmaznak.
A körte különleges ízével, magas rosttartalmával szintén kedvelt késő őszi gyümölcs. Emésztési problémákra is jó hatású, azonban a vesekövességre hajlamos embereknek nem ajánlott a túlzott fogyasztása.
A datolyaszilva kellemes édes ízével, élénk narancs színével, magas karotin tartalmával gazdagíthatja a gyümölcsös tálat. Jól szeletelhető, a gyümölcssalátákhoz ideális hozzávaló.
A pomelo hűsítően édeskés, kitűnő szomjoltó gyümölcs. A nagy gerezdeket jól lehet még szeletelni.
A narancs közkedvelt déli gyümölcs, akár gerezdekre szedjük, akár kipréseljük a levét. A vérnarancs finom édes ízével, és a sárga narancs savanykás ízével szuper párost alkotnak.
A mandarin apróbb citrusgyümölcs. Gerezdjeit jól alkalmazhatjuk a desszerteknél, pudingoknál is.
Az avokádó selymes húsával különleges ízű. A héjából kiskanállal kikaparhatjuk. Alkalmas sós krém készítésére is. Értékes lipoproteint tartalmaz. A gyümölcsöknél nagyon ritka, hogy a zsírsavak, és a fehérje együtt van.
A mangó kellemes ízű, lágy rostokat tartalmazó gyümölcs. A gyümölcssalátákat különleges ízzel ajándékozza meg, de önálló desszertként is fogyasztható.
Az ananász bőségesen tartalmaz rostokat, mégis lédús, édes gyümölcs. Értékes enzimeket is tartalmaz. Az érett ananász kívül sárgás színű, a zöld még éretlen. Úgy állapíthatjuk meg, hogy mennyire friss, hogy a középen lévő zöld levelet könnyedén ki tudjuk húzni.
A banán finom rostokat tartalmaz, jól laktató, magas káliumtartalmú gyümölcs. Kedvelt turmixsűrítő-anyag, és a müzli alkotó része. Székrekedés és hasmenés esetén is jó hatású lehet.
Jó étvágyat!