Teljes biztonságban a Városnapokon is

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városnapok szombati rendezvényén elloptak egy mobiltelefont. Az Újpesti Sajtó Kft. egyik operatőre épp egy eseménynél forgatott s telefonját néhány pillanatra óvatlanul az egyik dobogó szélén hagyta. Mire visszafordult, a mobil eltűnt. Azonnal a rendezvényt biztosító Újpesti Vagyonőr Kft. munkatársaihoz ment segítségért. A készülék a tolvajjal együtt egy órán belül meglett.

– Az ilyen nagy rendezvények előtt komplex biztonsági tervet dolgozunk ki a hatósággal is egyeztetve – mondja Cserna Sándor a Polgármesteri Hivatal közbiztonsági referense, az Újpesti Vagyonőr Kft. ügyvezetője. A Szent István téren és környékén az újpesti önkormányzat pár éve videomegfigyelő rendszert telepített, melyet munkatársaink felügyelnek. Amikor a károsult megjelölte a helyszínt, ahonnan a telefonja eltűnt, perceken belül visszakerestük a lopásról készült felvételt, melyen jól látható volt az elkövető. Onnantól mind a kamerákon keresztül, mind a helyszínen járőröző munkatársaink, valamint polgárőrök, közterület-felügyelők segítségével kerestük az illetőt. A térfigyelő rendszeren sikerült is gyorsan beazonosítani és a rendőrök kiérkezéséig szemmel tartani. Mivel az ellopott készülék még nála volt, így a bűncselekmény ténye bizonyítottá vált. A rendőrség eljárást indított ellene.

A védelmi rendszer tehát jól teljesített, és működik továbbra is, hogy az újpestiek biztonságban érezhessék magukat ünnepeken és hétköznapokon is.