Teljes megújulás a Semsey parkban

  •  
  •  
  •  

Az Újpest egykori polgármesteréről elnevezett Semsey Aladár park városunk egyik legnagyobb lakótelepi parkja, amely az elmúlt évtizedek során sokat veszített korábbi fényéből. Hamarosan azonban szinte minden részlete megújul. A környéken élők már észrevehették, hogy a munkálatok a sportpálya építésével el is kezdődtek.

Új sportpálya, kosárlabdapalánkok, új, kibővített, modern játszótér, új parki sétányok, padok, megújult közvilágítás, térfi gyelő kamera, állandó parkőri szolgálat, szabadtéri fi tneszpark, olimpiai emlékhely, pihenőligetek, kutyafuttató, pingpongasztalok, gumiburkolatos futópálya is helyet kap a többhektáros park területén.

– A tervezéskor szem előtt tartottuk, hogy minden változás úgy szolgálja majd az aktív kikapcsolódást, hogy a lehető legkevésbé zavarja az otthonaikban pihenni vágyókat. A megújulás kiterjed a Rózsa utca 42- 56. lépcsőházak menti parkrészre is, ahol új, kivilágított sétány és új, bekerített játszótér is kialakításra kerül majd – mondta dr. Molnár Szabolcs alpolgármester.

– A Semsey park nagyon jó adottságokkal rendelkezik, de eddig nem használtuk ki a benne rejlő lehetőségeket. Játszótér, kutyafuttató több is van a városban, viszont egy szabadtéri fi tneszpark és egy igényes futókör régóta hiányzik. Természetesen ez az összetett fejlesztés csak több lépcsőben tud megvalósulni, de a sportpálya építése már elkezdődött – tudtuk meg Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármestertől.

U. N.